ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο CEO της OpenAI ψάχνει χώρα για καινούργια γραφεία

15:30 - 23 Μαϊ 2023 | Επιχειρήσεις
Ο CEO της OpenAI ψάχνει χώρα για καινούργια γραφεία
Την… κατάλληλή τοποθεσία για νέα γραφεία στην Ευρώπη, αναζητά τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της εταιρείες που δημιούργησε το ChatGPT, Sam Altman.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, ψάχνει τις ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας ότι «ηΠολωνία θα ήταν ενδιαφέρουσα τοποθεσία».

«Θέλουμε να στήσουμε στην Ευρώπη ένα γραφείο ερευνών και μηχανολογίας, όχι ένα συντονιστικό. Προσπαθούμε να τα βρούμε. Είναι εν μέρει ο στόχος αυτού του ταξιδιού», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της πιθανής τοποθεσίας θα είναι η «πυκνότητα των ταλέντων».

Σημειώνεται πως ο Altman παρευρέθηκε σήμερα σε διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης. Η Πολωνία άλλωστε αποτελεί μαγνήτη για τη βιομηχανία τεχνολογίας πληροφοριών (IT), φιλοξενώντας παραρτήματα ηχηρών ονομάτων του επιχειρείν, όπως τη μητρική της Google, Alphabet, την JP Morgan και τη Visa.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο Altman μίλησε ενώπιον Αμερικανών Γερουσιαστών, όπου υποστήριξε τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης σε ορισμένους τομείς. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι θα δεχόταν μέτρα για την αποφυγή της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια των εκλογών, την διασαφήνιση του περιεχομένου που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη για διευκόλυνση των χρηστών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.