ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mega-κόφτης από τη UBS στο δυναμικό της Credit Suisse

21:52 - 27 Ιουν 2023 | Επιχειρήσεις
Mega-κόφτης από τη UBS στο δυναμικό της Credit Suisse
Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος UBS θέλει να περικόψει πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό της Credit Suisse από τον επόμενο μήνα ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της έτερης ελβετικής τράπεζας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Τραπεζίτες, επενδυτές, προσωπικό υποστήριξης στον κλάδο investment banking της Credit Suisse στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε ορισμένες περιοχές της Ασίας αναμένεται να επωμισθούν το μεγαλύτερο «βάρος», τονίζει το ίδιο δημοσίευμα.

Η UBS σκοπεύει να μειώσει τον συνολικό αριθμό εργαζομένων κατά περίπου 30%, που αντιστοιχεί σε 35.000 άτομα, με τον αριθμό στην Credit Suisse προς το παρόν να είναι περίπου 45.000 άτομα, επισημαίνει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Έως και 10.000 θέσεις εργασίας θα περικοπούν εάν συγχωνευθούν οι ελβετικές επιχειρήσεις των δύο τραπεζών.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, προειδοποίησε για επώδυνες αποφάσεις σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των πιθανών απολύσεων.

Η UBS ολοκλήρωσε την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse εντός του τρέχοντος μήνα, δημιουργώντας έναν ελβετικό τραπεζικό κολοσσό με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και εργατικό δυναμικό 120.000 ατόμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.