ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Kαμπάνα» 388 εκατ. δολαρίων στην Credit Suisse-Στη UBS o...«λογαριασμός»

19:57 - 24 Ιουλ 2023 | Επιχειρήσεις
«Kαμπάνα» 388 εκατ. δολαρίων στην Credit Suisse-Στη UBS o...«λογαριασμός»
«Τσουχτερό» πρόστιμο ύψους 388 εκατ. δολαρίων επέβαλαν στην ελβετική Credit Suisse η BoE και η Fed εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς της τράπεζας στις συναλλαγές της με την Archegos Capital Management.

Εξαιτίας της εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS, η δεύτερη θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 388 εκατ. δολ. σε εποπτικές αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, για τους λάθους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Archegos Capital Management, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναφέρει ότι επέβαλε στην ελβετική τράπεζα πρόστιμο 87 εκατ. λιρών (112 εκατομμυρίων δολαρίων), που είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία της Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως σχολίασε ο αναπληρωτής διοικητής της BoE, Σαμ Γούντς «Η αποτυχία της Credit Suisse να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τους κινδύνους ήταν εξαιρετικά σοβαρή και δημιούργησε μια σημαντική απειλή στην ασφάλεια και αρτιότητα των εταιρειών».

Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse τον προηγούμενο μήνα, δημιουργώντας έναν τραπεζικό κολοσσό με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ελβετική τράπεζα μάλιστα, έχει βάλει στην άκρη περίπου 4 δισ. δολάρια για πιθανές αγωγές που θα μπορούσαν να συνδέονται με την εξαγορά της Credit Suisse.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.