ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Cisco αποκτά την Splunk έναντι $28 δισ.

15:52 - 21 Σεπ 2023 | Επιχειρήσεις
Η Cisco αποκτά την Splunk έναντι $28 δισ.
Σε deal πολλών δισεκατομμυρίων προχώρησαν η Cisco Systems και η Splunk, με την πρώτη να εξαγοράζει την εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, έναντι περίπου 28 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για την biggest-ever συμφωνία της Cisco, με στόχο να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στον τομέα του software και να επωφεληθεί από την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Συνδυαστικά, η Cisco και η Splunk θα γίνουν μία από τις μεγαλύτερες software εταιρείες παγκοσμίως και θα επιταχύνουν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό της Cisco, με περισσότερα επαναλαμβανόμενα έσοδα», ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή τους δήλωση.

Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της Cisco όσο και της Splunk, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου του 2024 με την επιφύλαξη των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Cisco ανέφερε ότι η συναλλαγή αναμένεται να είναι θετική για τις ταμειακές ροές και θα προσθέσει στο μικτό περιθώριο κέρδους το πρώτο οικονομικό έτος μετά το κλείσιμο της συμφωνίας. Επιπλέον, θα επιταχύνει την αύξηση των εσόδων της Cisco και την επέκταση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.