ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» για την Intel: Χειρότερη ημερήσια πτώση από το 2020

21:54 - 26 Ιαν 2024 | Επιχειρήσεις
«Βουτιά» για την Intel: Χειρότερη ημερήσια πτώση από το 2020
Οι μετοχές της Intel κατέρρευσαν κατά 12% την Παρασκευή (26/1) και οδεύουν προς την πιο απότομη πτώση τους από τον Ιούλιο του 2020, καθώς η εταιρεία κατασκευής τσιπ εξέδωσε πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο που υπολείπεται κατά πολύ των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στην έκθεση αποτελεσμάτων της αργά την Πέμπτη (25/1), η Intel σημείωσε κέρδη και έσοδα μεγαλύτερα των προβλέψεων, αλλά δήλωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 13 σεντς ανά μετοχή αυτό το τρίμηνο σε πωλήσεις μεταξύ 12,2 και 13,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 33 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 14,15 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την LSEG.

Η πρόβλεψη εσόδων της Intel για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις όλων των αναλυτών, σύμφωνα με έρευνα του CNBC.

Ενώ ορισμένα τμήματα της βιομηχανίας ημιαγωγών ανθούν λόγω της ισχυρής ζήτησης για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, άλλα τμήματα διακομιστών, όπως οι κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU) που κατασκευάζει η Intel, δεν έχουν την ίδια δυναμική.

Η σύμφωνη εκτίμηση των αναλυτών για τα κέρδη της Intel για το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2024 υποχώρησε την Παρασκευή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πάτρικ Γκέλσινγκερ δήλωσε στους αναλυτές κατά την κλήση για τα κέρδη ότι οι επιδόσεις των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου θα δεχθούν πλήγμα εξαιτίας της αδυναμίας στην οποία η Intel κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, καθώς και στη μονάδα προγραμματιζόμενων τσιπ της εταιρείας Mobileye.

Είπε επίσης ότι οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείας, τα τσιπ για υπολογιστές και διακομιστές, παραμένουν «υγιείς» και ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν στο χαμηλότερο σημείο του εποχικού εύρους.

«Αν και μια τόσο μεγάλη αστοχία είναι σαφώς αρνητική, είμαστε κάπως ενθαρρυμένοι ότι οι οδηγοί της πρόσθετης αδυναμίας είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός των "βασικών" τομέων PC/DC CPU της INTC», έγραψε ο αναλυτής της Deutsche Bank Seymour Ross σε σημείωμά του την Παρασκευή.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι μετοχές της Intel διαπραγματεύονταν στα 43,68 δολάρια. Είναι μειωμένες κατά 13% για το έτος μετά από σχεδόν διπλασιασμό το 2023.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 26 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.