ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπάσιμο» Μνούτσιν για την εξαγορά του TikTok- Συγκροτεί ομάδα επενδυτών

17:14 - 14 Μαρ 2024 | Επιχειρήσεις
«Μπάσιμο» Μνούτσιν για την εξαγορά του TikTok- Συγκροτεί ομάδα επενδυτών
Ομάδα επενδυτών συγκροτεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν με στόχο να αγοράσει το TikTok από τη μητρική της εταιρεία ByteDance.

Οι δηλώσεις του Μνούτσιν έρχονται αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε την ByteDance να εκχωρήσει το TikTok, διαφορετικά το διάσημο social media θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο απαγόρευσης στις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια σπουδαία επιχείρηση», δήλωσε ο Μνούτσιν σε συνέντευξή του στο CNBC. «Θα πρέπει να ανήκει σε αμερικανική επιχείρηση. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Κινέζοι να αφήσουν ποτέ μια αμερικανική εταιρεία να διευθύνει κάτι τέτοιο στην Κίνα», τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης θα ανακατασκευαστεί στις ΗΠΑ με εγχώρια τεχνολογία. Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι έχει μιλήσει με αρκετούς πιθανούς επενδυτές, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κανένας επενδυτής δεν θα κατέχει πάνω από το 10% της TikTok σε περίπτωση που προχωρήσει η πώληση της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης. Σε οποιαδήποτε συμφωνία, οι υφιστάμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν υπό τη νέα ιδιοκτησία. Ο Μνούτσιν πιστεύει ότι η κινεζική κυβέρνηση θα υποστήριζε την πώληση του TikTok εφόσον δεν θα υπήρχε μεταφορά τεχνολογίας.

Το TikTok σκοπεύει να εξαντλήσει όλες τις νομικές προκλήσεις προτού εξετάσει οποιοδήποτε είδος εκποίησης από την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance, εάν η τελευταία αμερικανική νομοθεσία που στοχεύει την εφαρμογή γίνει νόμος, δήλωσαν στο Bloomberg άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη ιδιαίτερα επιφανής συμφωνία στην οποία εμπλέκεται ο Μνούτσιν από τότε που έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών. Την περασμένη εβδομάδα, η Liberty Strategic Capital του Μνούτσιν ήταν κύριος επενδυτής σε αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. δολαρίων για τη σταθεροποίηση της New York Community Bancorp.

Ο Μνούτσιν διετέλεσε υπουργός Οικονομικών υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με την τότε κυβέρνηση να παίρνει μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική στάση έναντι του TikTok, η οποία τελικά είχε ως αποτέλεσμα η ByteDance να προχωρήσει σε μια συνεργασία με την Oracle. Ο Τραμπ έχει έκτοτε αλλάξει πορεία και τάχθηκε κατά της απαγόρευσης του TikTok.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 14 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.