ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα €4,69 δισ. έως το τέλος Μαΐου

19:55 - 02 Ιουν 2020 | Ομόλογα
ΕΚΤ: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα €4,69 δισ. έως το τέλος Μαΐου
Στα 4,69 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών ομολόγων, που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΚΤ, συνολικά μέσω του συγκεκριμένου έκτακτου προγράμματος, η τράπεζα έχει αγοράσει σε ολόκληρη την Ευρωζώνη ομόλογα αξίας 186,6 δισ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους, η ΕΚΤ έχει αποφασίσει μέσω του προγράμματος αυτού να αγοράσει ομόλογα αξίας 750 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα στην ευρωζώνη και να αμβλύνει τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να ανακοινώσει την Πέμπτη την επέκταση του προγράμματος PEPP κατά 500 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας που εφαρμόσει η ΕΚΤ τόσο μέσω του PEPP όσο και μέσω του προγενέστερου προγράμματος αγοράς τίτλων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση των αποδόσεων των ομολόγων, αλλά και των περιθωρίων (spread) σε χαμηλά επίπεδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 02 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.