ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Μαλαισιανές αρχές κατέστρεψαν 1069 μονάδες εξόρυξης bitcoin με οδοστρωτήρα!

22:17 - 22 Ιουλ 2021 | Νομίσματα
Οι Μαλαισιανές αρχές κατέστρεψαν 1069 μονάδες εξόρυξης bitcoin με οδοστρωτήρα!
Οι Μαλαισιανές αρχές εντόπισαν 1,069 μονάδες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων bitcoin και στη συνέχεια τις άπλωσαν σε ένα πάρκινγκ όπου χρησιμοποίησαν έναν οδοστρωτήρα για να τις καταστρέψει. Αυτή η ενέργεια, ήταν μία επιχείρηση των αρχών επιβολής του νόμου στην πόλη Miri μαζί με την υπηρεσία ηλεκτρισμού Sarawak Energy.

Ένας βοηθός του διοικητή της αστυνομίας, ο Hakemal Hawari, δήλωσε στο CNBC ότι αυτά τα μέτρα πάρθηκαν καθώς κάποιοι εξορύκτες κατηγορήθηκαν ότι έκλεβαν ρεύμα αξίας $2 εκατομμυρίων από την Sarawak Energy.

Ένα βίντεο από αυτό το γεγονός δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από την Dayak Daily και έκτοτε έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές στο νησί Borneo έκαναν συνολικά έξι διαφορετικές επιχειρήσεις μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, και κατέστρεψαν συνολικά εξοπλισμό εξόρυξης αξίας $1.26 εκατομμυρίων.

Οι αρχές επέλεξαν να καταστρέψουν τον εξοπλισμό εξόρυξης αντί να τον πουλήσουν, σύμφωνα με απόφαση ενός δικαστηρίου. Άλλες χώρες, όπως η Κίνα, ακολουθούν άλλη τακτική και πουλάνε τον εξοπλισμό.

Ο Hawari είπε ότι οι κλοπές ηλεκτρισμού από τους εξορύκτες προκάλεσαν πυρκαγιά σε τρία σπίτια στην περιοχή. Η αστυνομία του Miri δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τώρα άλλες ενεργές επιχειρήσεις εξόρυξης σε εξέλιξη.

Η εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων bitcoin, η οποία χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια. Όταν οι άνθρωποι ‘εξορύκτουν’, προσπαθούν να λύσουν περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα σε ειδικούς υπολογιστές. Η λύση αυτών των προβλημάτων ξεκλειδώνει νέα bitcoin και επιβεβαιώνει νέες συναλλαγές. Ωστόσο, η λειτουργία αυτών των μηχανών σε πλήρη ισχύ απαιτεί μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού και θέτει σε κίνδυνο το τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού.

Ενώ η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι παράνομη στην Μαλαισία, η κυβέρνηση έχει αυστηρούς νόμους σχετικά με την χρήση ηλεκτρισμού.

Το Cambridge υπολογίζει ότι η Μαλαισία είναι υπεύθυνη για το 3.44% των εξορύξεων bitcoin στον κόσμο, θέτοντας την έτσι στους κορυφαίους δέκα προορισμούς εξόρυξης παγκοσμίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.