ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Θέλει... διαφάνεια στις συναλλαγές Bitcoin- Στοχεύει ξέπλυμα και τρομοκρατία Κύριο

15:12 - 25 Ιουλ 2021 | Νομίσματα
ΕΕ: Θέλει... διαφάνεια στις συναλλαγές Bitcoin- Στοχεύει ξέπλυμα και τρομοκρατία
H ΕΕ προωθεί νομοθετικές αλλαγές ώστε να αναγκάσει εταιρείες που μεταφέρουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον παραλήπτη και τον αποστολέα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι προτάσεις θα κάνουν τα κρυπτονομίσματα πιο ανιχνεύσιμα, θα βοηθήσουν να σταματήσει τo ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Οι νέοι κανόνες θα απαγορεύσουν να δίνουν ανώνυμα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.

Οι προτάσεις μπορεί να χρειαστούν βέβαια έως και δύο χρόνια μέχρι να γίνουν νόμοι.

Η Επιτροπή υποστήριξε ότι οι μεταφορές κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να υπόκεινται σε αντίστοιχους κανόνες ξεπλύματος με τα τραπεζικά εμβάσματα.

“Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές μεταφορές περιουσιακών στοιχείων υπόκεινται σε παρόμοια ρίσκα ξεπλύματος χρημάτων και τρομοκρατίας όπως και οι μεταφορές με τραπεζικά εμβάσματα … τότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο νομοθετικό όργανο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κοινά θέματα” δήλωσε η Επιτροπή.

Ενώ κάποιοι προμηθευτές κρυπτονομισμάτων καλύπτονται ήδη από κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος, οι νέες προτάσεις θα “επεκτείνουν αυτούς τους κανόνες σε όλον τον κρυπτο-κλάδο, αναγκάζοντας όλους τους προμηθευτές να διεξάγουν επιστάμενη έρευνα στους πελάτες τους” εξήγησε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, μία εταιρεία που θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε μορφή κρυπτονομισμάτων για έναν πελάτη, θα είναι αναγκασμένη να συμπεριλάβει το όνομα, την διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό λογαριασμού του πελάτη, καθώς και το όνομα του παραλήπτη.

Ο συγγραφέας, David Gerard, είπε “Αυτό είναι απλά μία εφαρμογή ήδη υπάρχοντων κανόνων στα κρυπτονομίσματα. Αυτό φαινόταν ότι έρχεται από το 2019”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ αυτές είναι Ευρωπαϊκές προτάσεις, θα έχουν επίδραση και πολύ παραπέρα.

“Αν θες να βγάλεις αληθινά χρήματα, πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες των αληθινών χρημάτων” δήλωσε ο Gerard.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 25 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.