ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις λόγοι για να επενδύσεις στο Ethereum τώρα που πέφτει

08:45 - 21 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Τρεις λόγοι για να επενδύσεις στο Ethereum τώρα που πέφτει
Τα κρυπτονομίσματα είχαν μία άσχημη αρχή το 2022 και το Ethereum δεν αποτελεί εξαίρεση. Αφού έφτασε μία νέα τιμή ρεκόρ τον περασμένο Νοέμβριο, η τιμή του έχει πλέον πέσει κατά 35%.

Για πολλούς αναλυτές, πάντως, η αναστάτωση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ευκαρία για να επενδύσει κάποιος έξυπνα, καθώς οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Οι σύμβουλοι επενδύσεων του motley fool προτείνουν συγκεκριμένα το Ethereum και οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

  1. Τα θεμέλιά του είναι ακόμα ισχυρά

Κάθε φορά που αρχίζει να πέφτει ένα κρυπτονόμισμα, είναι σημαντικό να σκεφτούμε γιατί γίνεται αυτό. Κάποιες φορές οι τιμές πέφτουν επειδή το κρυπτονόμισμα δεν είναι μία δυνατή επένδυση και υπάρχει κάποιο ελάττωμα που ανησυχεί τους επενδυτές. Άλλες φορές, όμως, ευθύνονται εξωτερικοί παράγοντες για την πτώση της τιμής τους.

Τώρα, το Ethereum είναι ουσιαστικά το ίδιο κρυπτονόμισμα που ήταν πριν από δύο μήνες όταν η τιμή του κορυφωνόταν. Οι βασικές αρχές του δεν έχουν αλλάξει και η πτώση στην τιμή του προκλήθηκε λογικά από τις αποφάσεις της Fed και της αβεβαιότητας που υπάρχει στην οικονομία και στην κρύπτο-αγορά.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι το Ethereum θα ανακάμψει μετά από αυτή την πτώση. Αλλά επειδή η πτώση του οφείλεται βασικά στην αβεβαιότητα των επενδυτών, λογικά θα ανακάμψει κάποια στιγμή.

  1. Είναι μία μακροπρόθεσμη επένδυση

Ανεξάρτητα από το αν επενδύεις σε κρυπτονομίσματα ή σε μετοχές, πρέπει να βλέπεις τις επενδύσεις μακροπρόθεσμα.

Κανένας δεν ξέρει για πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η πτώση, και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν για το Ethereum. Ωστόσο, αν είσαι πρόθυμος να περιμένεις, οι τιμές του Ethereum λογικά θα ανακάμψουν.

Παρά την αστάθεια, το Ethereum έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει μερικές αναβαθμίσεις που θα το κάνουν ακόμα καλύτερη επένδυση. Για παράδειγμα η αναβάθμιση Ethereum 2.0 αναμένεται να κάνει το δίκτυο αρκετά πιο γρήγορο, να εξοικονομεί ενέργεια και να έχει χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγών. Η αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή φέτος και θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο το Ethereum.

  1. Η αστάθεια είναι φυσιολογική για τα κρυπτονομίσματα

Ενώ προκαλεί άγχος στους επενδυτές, αυτή η αστάθεια είναι συνηθισμένη στην κρύπτο-αγορά. Το 2018, το Ethereum έχασε σχεδόν το 95% της αξίας του. Επομένως, η τελευταία του μείωση κατά 35% δεν φαίνεται και τόσο μεγάλη.  

Αν αγοράσεις Ethereum, να περιμένεις μεγαλύτερη αστάθεια, ειδικά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ωστόσο, οι βραχυπρόθεσμες αστάθειες δεν πρέπει να σε ανησυχήσουν. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις τις επενδύσεις σου για όσο περισσότερο μπορείς και να μην αγχώνεσαι με τις αυξομειώσεις της αγοράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 21 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.