ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό 6 μηνών το Bitcoin-Οι 3 λόγοι της κατάρρευσης Κύριο

18:21 - 21 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Σε χαμηλό 6 μηνών το Bitcoin-Οι 3 λόγοι της κατάρρευσης
Κοντά στα 38.000 δολάρια κατρακύλησε το Bitcoin την Παρασκευή (21/1), παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έδειχνε σημάδια ανάκαμψης.

Αν και 24 ώρες πριν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα «φλέρταρε» με τα 43.000 δολάρια, πλέον βρίσκεται για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα κάτω από τα 40.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το CryptoPotato, υπάρχουν τρεις λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την... κατρακύλα.

Sell off και μάκρο

Οι αναλυτές έχουν επισημάνει πολλάκις ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων ακολουθεί την γενικότερη τάση των αγορών. Την Πέμπτη (20/1) ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,1% και ο Nasdaq με 1,3%. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,89%.

Ακόμα, σύμφωνα με το CNBC, ο δείκτης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq 100 υποχώρησε έπειτα από μια απογοητευτική αναφορά κερδών από το Netflix. Οι μετοχές του κολοσσού του streaming υποχώρησαν πάνω από 19% μόλις έγιναν γνωστές οι εκτιμήσεις για μειωμένο αριθμό συνδρομητών.

Ο S&P 500 έκλεισε κάτω από τις 4.500 μονάδες για πρώτη φορά από τις 18 Οκτωβρίου 2021.

Η τιμή του Bitcoin έχει συσχετιστεί στενά με αυτή των «παραδοσιακών» δεικτών και η τελευταία πτώση δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Οι εισροές Bitcoin αυξήθηκαν πριν την κατάρρευση

Σύμφωνα με τα δεδομένα του CryptoQuant, οι συνολικές εισροές συναλλάγματος Bitcoin ήταν σε άνοδο τις ημέρες που οδήγησαν στο κραχ. 

O αριθμός έχει αρχίσει να αυξάνεται από τις 16 Ιανουαρίου και αυξήθηκε περαιτέρω με την αύξηση της τιμής, καταδεικνύοντας ότι υπήρξε έντονη κινητικότητα Bitcoin με σκοπό να πουλήσει.

Όσο περισσότερα Bitcoin κυκλοφορούν στην αγορά, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιέσεις για πώληση.

Τα δικαιώματα πώλησης $39.000 είχαν το υψηλότερο ανοιχτό ενδιαφέρον στο Deribit

Χθες στο Deribit, τα δικαιώματα πώλησης (put options) $39.000 είχαν το μεγαλύτερο ανοιχτό ενδιαφέρον όσον αφορά τα δικαιώματα πώλησης.

Ως γνωστόν, τα δικαιώματα αγοράς (call options) έχουν κέρδος όταν η τιμή πέφτει. Στον αντίποδα, τα δικαιώματα αγοράς για την τιμή εξάσκησης (srike price) $44.000 είχαν το υψηλότερο ανοιχτό ενδιαφέρον μεταξύ των δικαιωμάτων αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης του Bitcoin αξίας περίπου 538 εκατομμυρίων δολαρίων που θα λήξουν σήμερα στο Deribit και το πιο... επιζήμιο σενάριο είναι η τιμή να είναι στα 43 χιλιάδες δολάρια όταν συμβεί αυτό...

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.