ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα BofA: Το 90% πρόκειται να αγοράσει κρυπτονομίσματα το 2022 Κύριο

14:26 - 03 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Έρευνα BofA: Το 90% πρόκειται να αγοράσει κρυπτονομίσματα το 2022
Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να διανύουν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αλλά σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, πολλοί άνθρωποι το βλέπουν ως επενδυτική ευκαιρία.

Έρευνα σε 1.000 άτομα που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου από την BofA διαπίστωσε ότι το 90% των ερωτηθέντων ετοιμαζόταν να αγοράσει κρυπτονομίσματα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Επιπλέον, η μελέτη καταγράφει ότι ο αριθμός των χρηστών που κατείχαν κρυπτονομίσματα ήταν παρόμοιος με τον αριθμό που ήθελαν να αγοράσουν. Αυτό σημαίνει ότι ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει.

Σύμφωνα με την τράπεζα, το 30% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να πουλήσει τα κρυπτονομίσματα του κατά τους επόμενους έξι μήνες παρά τη μαζική πτώση που έχει υποστεί η αγορά κρυπτονομισμάτων. Ακόμα κι έτσι, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, η πτωτική τάση δεν έχει τελειώσει.

Ο Τζέισον Κάπφερμπεργκ, αναλυτής της Bank of America, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC ότι οι ερευνητές έλαβαν τα δεδομένα τους μετά την κατάρρευση του νομίσματος LUNA της Terra και ότι τα αποτελέσματα ήταν «ενδιαφέροντα», καθώς δείχνουν ένα θετικό συναίσθημα προς τα κρυπτονομίσματα από την πλευρά των επενδυτών. Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, καθώς το FUD θα μπορούσε να προκαλέσει μια πιο έντονη πτώση στην αγορά κρυπτογράφησης

Το 39% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για διαδικτυακές αγορές

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι το 39% των ερωτηθέντων σημείωσε ότι χρησιμοποίησε κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής για online αγορές, κάτι που διαφέρει από την αφήγηση των οπαδών των κρυπτονομισμάτων που μιλούν για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ως αποθήκη αξίας έναντι του πληθωρισμού.

Για αυτό το θέμα, ο Κάπφερμπεργκ σημείωσε ότι, αν και δεν υπάρχει ακόμη υψηλό επίπεδο υιοθέτησης, είναι ακόμα δυνατό να δούμε μια «αυξανόμενη χρήση ορισμένων τύπων προϊόντων κρυπτογράφησης σε fiat», λαμβάνοντας ως παράδειγμα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κάρτα VISA της Coinbase.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.