ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πωλήσεις «φρέσκων» bitcoin δεν προσθέτουν σημαντική πίεση στην αγορά

08:18 - 05 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Οι πωλήσεις «φρέσκων» bitcoin δεν προσθέτουν σημαντική πίεση στην αγορά
Μια συνηθισμένη ανησυχία κατά τη διάρκεια της κυκλικής ύφεσης στην εξόρυξη bitcoin είναι ο βαθμός στον οποίο οι miners πωλούν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα που κατέχουν, επισημαίνει το ανταλλακτήριο Coinbase σε πρόσφατη έκθεσή του.

Σε περιόδους αναταραχής της αγοράς και πτώσης της τιμής του bitcoin, τα περιθώρια στενεύουν και αναγκάζουν περισσότερους miners να πουλήσουν άμεσα. Δεδομένης της πτώσης των τιμών και της συνακόλουθης απώλειας κερδοφορίας, το περιβάλλον χρηματοδότησης για τη βιομηχανία εξόρυξης έχει «μετατοπιστεί ουσιαστικά» από τα τέλη του περασμένου έτους και η άντληση κεφαλαίων στις δημόσιες αγορές έχει γίνει πολύ δύσκολη, σημειώνει η Coinbase.

Ωστόσο, ακόμη και αν όλα τα πρόσφατα εκδοθέντα bitcoin πωλούνταν αμέσως στην αγορά κάθε μέρα, αυτό θα ισοδυναμούσε με μόνο 900 BTC πίεσης πώλησης, που αντιπροσωπεύει μόλις το 1%-1,5% του συνολικού ημερήσιου όγκου, προσθέτει. Μια πιο υγιής αγορά παραγώγων bitcoin θα πρέπει να επιτρέπει στους miners περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις πιθανές στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου, προσθέτει.

Οι εταιρείες εξόρυξης που αναπτύχθηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποίησαν τον ισολογισμό τους στη διαδικασία, αναγκάζονται τώρα να αναδιαρθρώσουν τις δραστηριότητές τους, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι αυτές οι συνθήκες «θα πρέπει να παρουσιάσουν ευκαιρίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία εξόρυξης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι λιγότερο συνετοί miners συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις».

Oι πωλήσεις και το κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους, τους τελευταίους μήνες, δημιούργησαν δυσκολίες στην εξόρυξη, και όταν αυτές οι τάσεις «ηρεμήσουν», αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας διαδικασίας ανάκαμψης, καθώς παρόμοιες τάσεις παρατηρήθηκαν τον «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων» το 2018, επισημαίνει η έκθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.