ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Tsakos Energy Navigation

13:23 - 14 Νοε 2008 | Επιχειρήσεις
Μπαράζ θετικών εκθέσεων λόγω των καλών και ισχυρών αποτελεσμάτων της δέχθηκε η TEN (Tsakos Energy Navigation), από τις επενδυτικές τράπεζες οι οποίες καλύπτουν τον ναυτιλιακό κλάδο. Τόσο η JP Morgan, όσο και οι Jefferies, Dahlman Rose, Cantor Fitzerald, και Credit Suisse, υπογραμμίζουν πως η εταιρεία διαθέτει καλό management, και ισχυρή κεφαλαιακή βάση που θα της επιτρέψει, να αντέξει τις διακυμάνσεις της ναυλαγοράς, να συνεχίσει την αναπτυξιακή πολιτική της, καλύπτοντας πλήρως τις δανειακές υποχρεώσεις της, και έχοντας σημαντικά περιθώρια για τη σύναψη νέων δανείων. Επίσης μπορεί να συνεχίσει τη διανομή μερισμάτων. Ακόμη όλοι συμφωνούν πως η τιμή της μετοχής είναι υποτιμημένη.

Ωστόσο, μείωσαν ελαφρά τις εκτιμήσεις τους όσον αφορά τα έσοδα για το 2009, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης η οποία θα επηρεάσει τον κλάδο της μεταφοράς πετρελαίου.

Όσον αφορά τις αξιολογήσεις, η Jefferies διατηρεί το BUY με τιμή στόχο τα 47 δολάρια, η JP Morgan διατηρεί το Neutral, η Cantor Fitzerald διατηρεί το Buy αν και μειώνει την τιμή στόχο από τα 47 δολάρια στα37, η Dahlman Rose διατηρεί το Hold και η Credit Suisse διατηρεί το Neutral με τιμή στόχο τα 39 δολάρια.

Τάκης Λαϊνάς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.