ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για να σωθεί η Ρώμη

01:12 - 31 Δεκ 2008 | Επιχειρήσεις
H κρίση η οποία όπως όλα δείχνουν εντείνεται και έχει φέρει αρκετούς μικρομεσαίους πλοιοκτήτες σε δύσκολη θέση λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ναύλων, όσο και λόγω των ανοιγμάτων τους όσον αφορά την ανανέωση του στόλου τους, μας έφερε στο νου, μία αξιόλογη και αξιοθαύμαστη ενέργεια στην οποία προέβησαν κάποιοι συνάδελφοι τους στην δεκαετία του ογδόντα, κατά την οποία όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας της Ακτής Μιαούλη, περπάταγες, από την Ελευσίνα, ως την Σαλαμίνα, πάνω στα καταστρώματα των προσωρινά παροπλισμένων.

Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν άλλη από το Hellenic Consortium. Μία ένωση πλοιοκτητών η οποία δημιουργήθηκε για να επιτευχθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακας. Αυτές αφορούσαν, ασφαλιστικά κόστη, πληρώματα, και κυρίως ανταλλακτικά και επισκευές. Δηλαδή έγινε πράξη το ''Ισχύς εν τη Ενώσει''.

Ενδεχομένως, η αναβίωση μιας τέτοιας προσπάθειας να αποβεί ευεργετική για πολλούς αρκεί να ο πραγματικός ανιδιοτελής στόχος όλων δεν είναι να σωθεί, μόνο ο Καίσαρας και οι συγκλητικοί, αλλά η ίδια η Ρώμη, δηλαδή η ελληνική Ναυτιλία.

Τάκης Λαϊνάς
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.