ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tankers: Ατονούν οι αποθηκεύσεις Πιέζονται οι ναύλοι

12:35 - 10 Μαρ 2009 | Επιχειρήσεις
Η στρατηγική των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου για αποθήκευση σε tankers θα ατονίσει, επισημαίνει η Barclay’s capital σε έκθεση της. Αυτό θα πιέσει τους ναύλους περαιτέρω σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς, καθώς θα απελευθερωθούν VLCC σε μία ήδη αδύναμη αγορά.


Η Barclay’s βασίζει την άποψη της στο γεγονός πως έχουν αυξηθεί τα αποθεματικά κυρίως στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η τιμή του πετρελαίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε επικερδείς μεταπωλήσεις αποθηκευμένων σε δεξαμενόπλοια φορτίων

Πρόσφατα η DVB χαρακτήρισε τοξικό μείγμα για τον κλάδο των VLCC την πτώση της παραγωγής πετρελαίου και την είσοδο νεότευκτων.
Η γερμανική τράπεζα προβλέπει πως θα έρθουν δύσκολες μέρες και κάποιοι πλοιοκτήτες θα πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις.

Η DVB αναφέρει πως στα τέλη του 2008 υπήρχαν 522 VLCC τα οποία μέχρι το 2012 θα φθάσουν τα 664. Σύμφωνα με την DVB, η πτώση των ναύλων θα επιφέρει και πτώση των τιμών.
Για το 2009 βλέπει μέσο ημερήσιο ναύλο τα 43.500 δολάρια, ενώ η τιμές τους θα πέσουν κατά 15 με 20%.

H DVB υπογραμμίζει πως η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προέρχεται και από το γεγονός ότι η πτώση των τιμών του scrap σε συνδυασμό με την ζήτηση για storage, αποθαρρύνει την απόσυρση περίπου 120 VLCC.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.