ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτιλία: Δύσκολο το 2009

11:01 - 24 Μαρ 2009 | Επιχειρήσεις
Για το επόμενο έτος μεταθέτει την κρίση στην ναυτιλία, η εταιρεία Masterbulk. ¨Οπως αναφέρει σε μελέτη της, μπορεί μεν στην κορύφωση της κρίσης να σταμάτησαν για λίγο τα LOC και να υπήρξε σοβαρή επίπτωση στις χρηματοδοτήσεις, όμως το εμπόριο δεν σταμάτησε, και οι ναύλοι αποκαταστάθηκαν υποτυπωδώς.


Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα έχουν ακυρωθεί παραγγελίες 434 πλοίων όλων των τύπων, το ερώτημα παραμένει αν αυτά που απομένει να παραδοθούν το 2009 και το 2010  θα βρούν απασχόληση.

Όπως μας δήλωσε, ναυτιλιακός παράγων, εάν δεν αυξηθεί ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου και τα νέα ακριβά πλοία, με τις αυξημένες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις, δεν βρίσκουν απασχόληση αυτό θα δημιουργήσει νέο επώδυνο κύκλο παροπλισμών, οικονομικής δυσπραγίας για τις εταιρείες και διαπραγματεύσων με τις τράπεζες

Ήδη σε μία πρώτη εκτίμηση , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, επισημάινει πως ο όγκος το 2009 θα μειωθεί κατά 9%

Οι εξαγωγές της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χμηλότερα επίπεδα της πενταετίας. Τον Ιανουάριο οι αποστολές εμπορευμάτων των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 44%, ενώ οι εισγαωγές κατά 51% . Οι αποστολές   της Κίνας υποχώρησαν κατά 26% τον Φεβρουάριο και 28% τον Ιανουάριο και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά, συναθροιζόμενα είναι ανησυχητικές ενδείξεις μας δήλωσε ο ίδιος παράγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.