ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Diana Shipping: Ναύλωση του Danae στα χαμηλά.

17:18 - 03 Απρ 2009 | Επιχειρήσεις
Τη ναύλωση του φορτηγού της Danae 75.106 dwt/2001 ανακοίνωσε η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Diana Shipping, συμφερόντων Συμεών Παλιού. Ναυλωτής είναι η ιταλική Agustea Atlantica η οποία θα κρατήσει το πλοίο για περίοδο 22-24 μήνες με ναύλο 12.000 δολάρια ημερησίως. Στα ταμεία της Diana από τη ναύλωση αυτή θα εισέλθουν περίπου 8 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της DVB, ένα panamax που αγοράστηκε το 2002 για 20 εκ. δολάρια, με μέσα ημερήσια έξοδα 5000 και ένα δάνειο στα 6% για 15 χρόνια, έχει breakeven στα 11.000

Υπενθυμιζεται πάντως ότι οι αναλυτές ανέδειξαν την Diana σαν την καλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταξύ των εισηγμένων στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Τα εύσχημα που εισέπραξε  οφείλονται στο πολύ χαμηλό χρέος που έχει και στις τις ναυλώσεις με μεγάλους και σταθερούς ναυλωτές, οι οποίοι δεν έχουν ζητήσει ακόμη επαναδιαπραγμάτευση των ναύλων τους.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Diana είναι στην καλύτερη θέση από τις εταιρείες χύδην ξηρού φορτίου, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αναλυτής της JP Morgan, Jonathan Chappell.

Αν προσέξει κανείς τη Diana, θα δει ότι ένα μεγάλο μέρος των πλοίων της είναι συμβεβλημένο με ναυλωτές όπως η Cargill και η BHP Billiton, συμπληρώνει ο  αναλυτής της Jefferies & Co, Douglas Mavrinac.

Η Diana έχει το χαμηλότερο, αναλογικά με τις υπόλοιπες ναυτιλιακές εταιρείες, μακροπρόθεσμο χρέος, μόλις 238 εκατ.δολ. ευρώ.

Όσα πλοία έχτισαν τα τρία προηγούμενα χρόνια, τα έχτισαν με ίδια κεφάλαια και στο σημερινό περιβάλλον αυτό είναι πλεονέκτημα διαπιστώνει η Oppenheimer

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.