ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dryships: Ενίσχυση κεφαλαίων κατά 371 εκ. δολ

12:39 - 06 Απρ 2009 | Επιχειρήσεις
Κανονικά προχώρησε η αύξηση του ΜΚ της Dryships καθώς η εταιρεία συγκέντρωσε 371 εκ. δολάρια από τα 500 που είχε ζητήσει, σε open shelf. Tα υπόλοιπα συμφωνήθηκε να τα διαθέσει η Merill Lynch. H εταιρεία εξέδωσε 71,3 εκ νέες μετοχές.Μέρος του ποσού όπως εκτιμάται θα διοχετευθεί σε μείωση του δανεισμού, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση των ρητρών εξασφάλισης

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μια παρατήρηση των ορκωτών λογιστών Deloitte και Hadgipavlou, ανέφερε ότι λόγω των συζητήσεων της εταιρίας με τις τράπεζες, όσον αφορά τις εξασφαλίσεις, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1.8 δισ. δολαρίων μεταφέρθηκαν από μακροπρόθεσμες σε βραχυπρόθεσμες.Επίσης αναφέρθηκε ότι ενδέχεται κάποιες από τις συζητήσεις να μην έχουν αίσια κατάληξη.

«Εάν οι δανειακές μας υποχρεώσεις αυξηθούν θα είναι πολύ δύσκολο στην υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας ή να εξασφαλίσουμε περαιτέρω χρηματοδότηση και ενδέχεται να υποχρεωθούμε να παραχωρήσουμε βαπόρια εάν κάποιοι από τους δανειστές ασκήσουν τα δικαιώματά τους», αναφέρεται στην σημείωση των ορκωτών λογιστών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.