ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dahlam Rose: Βλέπει φως για τα φορτηγά

12:28 - 16 Ιουν 2009 | Επιχειρήσεις
Σε αναβάθμιση της Navios Maritime από Hold σε Buy προχώρησε η Dahlman Rose η οποία διατηρεί τη σύσταση Buy για τις Diana, Eagle Bulk, Genco, Pargaon και Safe Bulkers. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η αγορά ξηρού φορτίου ανακάμπτει σταδιακά, ενώ αυξάνονται και οι τιμές των πλοίων.

Ο οίκος βασίζει τις προβλέψεις του στο γεγονός ότι πολλές μεταλλουργικές εταιρίες πολύ πρόσφατα ανακοίνωσαν αύξηση τιμών στα προϊόντα τους και αύξηση της παραγωγής τους. Μεταξύ αυτών η Arcelor Mittal, η Nippon, US Steel και η Ρωσική Severstal. Επίσης θεωρεί θετικό για την αγορά την αύξηση που παρατηρείται στη διακίνηση φορτίων άνθρακα.

Βραχυπρόθεσμα, η εταιρία βλέπει τους ναύλους για τα supramax και τα panamax να αγγίζουν τις 30.000 δολάρια, ενώ για τα capes βλέπει το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο τους ναύλους να διαμορφώνονται στα 50.000 δολάρια ημερησίως. Επισημαίνει ακόμη ότι ενώ η τιμή ενός πεντάχρονου capsize εκτιμάται στα 54 εκατ. δολάρια, με ένα 12μηνο ναύλο της τάξης των 50.000 ημερησίως, η τιμή του μπορεί να φτάσει και τα 75 εκατ. δολάρια.

Για τις εισηγμένες παρατηρεί ότι ενώ λόγω της στρατηγικής χρονοναυλώσεων που ακολουθούν μπορεί να μην επωφεληθούν πλήρως από την άνοδο των ναύλων, ωστόσο, η άνοδος των τιμών των περιουσιακών τους στοιχείων θα βελτιώσει τη θέση τους απέναντι στους πιστωτές τους όπως επίσης και την αναλογία δανείων προς assets.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.