ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βοήθεια από την Πολιτεία ζητούν οι εφοπλιστές

23:07 - 25 Σεπ 2006 | Επιχειρήσεις
Την υποστήριξη της Πολιτείας ζήτησαν τη Δευτέρα οι εφοπλιστές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «τα προβλήματα του κλάδου θα διογκωθούν με απρόβλεπτες συνέπειες».

Στη δεύτερη, για το 2006, κοινή συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (committee), που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, επισημάνθηκε ότι «ενδέχεται να ενταθεί η φυγή, αλλά κυρίως η αποφυγή του ελληνικού νηολογίου όταν ήδη τα δύο τρίτα του στόλου ελληνικής πλοιοκτησίας ταξιδεύουν με ξένη σημαία λόγω της ανύπαρκτης, πλέον, ανταγωνιστικότητας μας έναντι όλων των άλλων νηολογίων της ΕΕ».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τονίστηκε ότι το τελευταίο εξάμηνο η ελληνόκτητη ναυτιλία συνέχισε την αύξηση της δυνάμεώς της και τους υψηλούς ρυθμούς της ποιοτικής της ανανέωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το υπό εκτέλεση ναυπηγικό πρόγραμμα των ελλήνων εφοπλιστών μέχρι το 2010 περιλαμβάνει περισσότερα από 400 πλοία συνολικής χωρητικότητας περίπου 30 εκατομμυρίων τόνων d.w.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.