ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η COSCO "απογείωσε" το λιμάνι του Πειραιά

01:01 - 26 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Η COSCO "απογείωσε" το λιμάνι του Πειραιά
H παρουσία της COSCO στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας, αρμόδιο για θέματα ναυτιλιακών μεταφορών, Weng Mengyong, στο Λονδίνο, στο περιθώριο των εργασιών της 28ης Συνόδου της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι.Μ.Ο), όπου ο κ. Βαρβιτσιώτης εκπροσωπεί τη χώρα μας, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκειά της συνάντησης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, δίνοντας έμφαση στη μακραίωνη πολιτισμική παρουσία και προσφορά που έχουν να επιδείξουν Ελλάδα και Κίνα, στάθηκε στην στρατηγική συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, μέσω της παρουσίας της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

 

"Η παρουσία της Cosco, τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε μια νέα αναπτυξιακή διάσταση. Από την πλευρά μας, μόλις προχθές, καταφέραμε να διπλασιάσουμε αυτήν την επένδυση. Επιτύχαμε μια συμφωνία με πολλαπλά οφέλη, τόσο για την ελληνική ναυτιλία , όσο και για την ίδια τη κοινωνία, δημιουργώντας έσοδα και θέσεις εργασίας, σε μια πολύ δύσκολή περίοδο για τη χώρα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εμβάθυνση σε αυτή τη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Κίνα, και προσέθεσε ότι η συνεργασία αυτή αποδεικνύει ότι το κλίμα διεθνώς για τη χώρα αλλάζει, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζεται, πλέον, ως "πυλώνας επενδυτικής σταθερότητας".

 

Από την πλευρά του, ο κ. Weng Mengyong, δήλωσε ότι και εκείνος από την πλευρά του αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. "Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ευρώπη αναφέρω τη συγκεκριμένη επένδυση ως το κατ' εξοχήν παράδειγμα επιτυχημένης Κινέζικης παρουσίας στη Γηραιά Ήπειρο", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

cosco2

Στη συνέχεια της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για την ανάκαμψη της ελληνικής ναυτιλίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, που εκφράζεται μέσα από τις ολοένα αυξανόμενες παραγγελίες πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες.

 

"Σήμερα,καταγράφεται μια αυξητική τάση στις παραγγελίες ναυπήγησης νέων πλοίων και πολλοί Έλληνες στρέφονται προς τα ναυπηγεία της Κίνας", σημείωσε. Για το λόγο αυτό, απευθυνόμενος στον Κινέζο ομόλογό του, επεσήμανε τη σημασία που θα έχει η παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες όχι μόνο μεγάλου, αλλά και μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, από την Κεντρική τράπεζα της Κίνας, ενώ, επιπρόσθετα, τον προέτρεψε να μεταβιβάσει και το σχετικό αίτημα.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ζήτημα της αναγνώρισης των ελληνικών ναυτικών διπλωμάτων από την πλευρά της Κίνας. Όπως είπε, σήμερα η Ελλάδα αναγνωρίζει τα αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας των Κινέζων ναυτικών. "Ζητάμε από την Κίνα, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας , να πράξει το ίδιο", τόνισε και ο κ. Weng Mengyong δεσμεύθηκε να εξετάσει αμέσως το ζήτημα.

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός Μεταφορών της Κίνας απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Βαρβιτσιώτη να επισκεφτεί το Πεκίνομ την οποία αποδέχθηκε ο έλληνας υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.