ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ:Στόχος η μεταβίβαση του ΟΛΠ στην Cosco ως τον Ιούνιο

14:09 - 14 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
ΤΑΙΠΕΔ:Στόχος η μεταβίβαση του ΟΛΠ στην Cosco ως τον Ιούνιο
Με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ΟΛΠ στην Cosco μέχρι τον Ιούνιο, το ΤΑΙΠΕΔ φροντίζει να κλείνει εκκρεμότητες τη μια μετά την άλλη.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η αλλαγή του 13μελούς διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, η οποία θα λάβει χώρα σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων την 1η Απριλίου, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι τα υφιστάμενα μέλη θα ύψωναν νέα εμπόδια με επίκεντρο τη σύμβαση παραχώρησης.

Η έκτακτη γενική συνέλευση αναμένεται να ασχοληθεί και με τα προβλήματα στη ναυπηγοπισκευή ζώνη, που προκλήθηκαν από την αύξηση στα μισθώματα (+85%) με αποτέλεσμα να προκληθεί «ασφυξία» σε πολλούς μισθωτές.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρουν ότι στόχος είναι να διευθετήσει το θέμα των αυξήσεων, ορθολογικά και αναδρομικά, και τονίζουν ότι θα υπάρξει «κούρεμα» οφειλών από τόκους, ενώ οι συνεπείς παραχωρησιούχοι θα έχουν μακροχρόνιες ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

Να σημειωθεί ότι στη ναυπηγοεπισκευή δραστηριοποιούνται 52 εταιρείες με σύνολο οφειλών περίπου 3,6 εκατ. ευρώ (Κεφάλαιο 2,60 εκατ. ευρώ, τόκοι 1 εκατ. ευρώ) εκ των οποίων περίπου το 50% εξοφλεί κανονικά τις υποχρεώσεις του.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 14 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.