ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κάνει μια εταιρεία να ξεχωρίζει στην Ελλάδα του σήμερα;

17:57 - 08 Αυγ 2016 | Επιχειρήσεις
Τι κάνει μια εταιρεία να ξεχωρίζει στην Ελλάδα του σήμερα;
Η «χρυσή λίστα» των Most Admired Companies 2016 του Fortune σε συνεργασία με την KPMG, μια από τις σημαντικότερες έρευνες εταιρικής φήμης, αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που σε μία ομολογουμένως δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο, συνεχίζουν να αριστεύουν και να συμβάλλουν στη χώρα δικαιώνοντας όλους όσοι πιστεύουν στην ελληνική επιχειρηματικότητα και τη συμβολή της στην πρόοδο του τόπου.

Φέτος, περισσότερα από 1.450 κορυφαία στελέχη από 294 επιχειρήσεις της Ελλάδας, από όλους τους κλάδους της οικονομίας, με κύκλο εργασιών πάνω από 50 εκατ. ευρώ, αξιολόγησαν, ψήφισαν και ανέδειξαν το top 20 των πιο αξιοθαύμαστων εταιρειών της Ελλάδας.

 

Τα κριτήρια αξιολόγησης, βασίζονται στα κριτήρια που έχει καθιερώσει η αμερικάνικη έκδοση- θεσμός. Καινοτοµία, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα είναι κάποια από αυτά.

 

Τα αποτελέσματα ενδιαφέροντα και οι εταιρείες που «φιγουράρουν» στην πρώτη δεκάδα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι πυλώνες της ελληνική επιχειρηματικότητας. Εξίσου ενδιαφέρον όμως είναι ο καθορισμός του τι καθιστά μια εταιρεία «αξιοθαύμαστη» στην πράξη, μέσα από την δραστηριότητά της.

 

Για παράδειγμα η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μία κορυφαία εταιρεία με 47χρονη πορεία στην Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της λίστας. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τη χώρα με ένα σταθερό και δυναμικό επενδυτικό πλάνο, την στήριξη της απασχόλησης, την ώθηση που δίνει στην αγορά και την προσήλωση την καινοτομία, αλλά και τις πρωτοβουλίες που δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο.

 

Δυναμικό επενδυτικό πλάνο

 

Στα τέλη του 2015, οπως αναφέρουν γνώστες της αγοράς, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ξεκίνησε την υλοποίηση ενόςεκ των πιο σημαντικών επενδυτικών πλάνων που υλοποιούνται στη χώρα μας. Το πλάνο, ύψους 24 εκατ. ευρώ αφορά στην επέκταση των παραγωγικών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Σχηματάρι, αναδεικνύοντάς το με την ολοκλήρωσή της σε mega plant. Με 18 γραμμές παραγωγής, είναι μια μεγάλου μεγέθους, πρότυπη παραγωγική και διανεμητική μονάδα και μάλιστα θα κατέχει πλέον την7η θέση ανάμεσα σε όλες τις μονάδες στις 28 χώρες του Ομίλου Coca-Cola HBC στον οποίο ανήκει η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Αποτελεί την αφετηρία για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, καλύπτοντας μάλιστα το 100% των αναγκών της Βουλγαρίας σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου) και θα έχει παραγωγική δυναμική που θα επιτρέψει την υποστήριξη κι άλλων χωρών του Ομίλου. Παράλληλα, μια ακόμη επένδυση του Ομίλου Coca-Cola HBC ύψους 43 εκατ. ευρώ είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και αφορά στη δημιουργία DataCenter για τις 28 χώρες του Ομίλου από τον ΟΤΕ, το οποίο θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

 

Ουσιαστική συμβολή στην απασχόληση της χώρας

 

Με 1.500 εργαζομένους, σχεδόν 1 στους 2 του κλάδου, και 21.300 έμμεσες θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται συνολικά σε ελληνικές επιχειρήσεις, η συμβολή στην απασχόληση είναι σημαντική σε αριθμούς αλλά και τους ξεπερνά κατά πολύ. Τα ατομικά πλάνα ανάπτυξης αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους, για να διασφαλίζεται η συνεχής ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Στοχευμένα πλάνα καριέρας, ενέργειες και προγράμματα ανάπτυξης για την ταχεία πρόοδο των ανθρώπων με προοπτική, καθώς και η προετοιμασία τους για το επόμενο βήμα, υλοποιούνται σε συνεχή βάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 86% των θέσεων ευθύνης μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2016 καλύφθηκε εσωτερικά.

 

Παράλληλα, αποτελεί σκαλοπάτι εξέλιξης για τους νέους απόφοιτους μέσα από το πρόγραμμα GraduateTrainee το οποίο υλοποιεί εδώ και 26 χρόνια, μάλιστα ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα προσέλκυσης νέων αποφοίτων στη χώρα, που δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να ενταχθούν στην εταιρεία και να εξελιχθούν σε αυτή.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 09 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.