ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EBRD: Επενδύει €22,5 εκατ. στην έκδοση ομολόγου της Aegean

15:41 - 08 Μαρ 2019 | Επιχειρήσεις
EBRD: Επενδύει €22,5 εκατ. στην έκδοση ομολόγου της Aegean
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD) υποστηρίζει το «άνοιγμα» της Aegean Airlines στην αγορά ομολόγων με μια επένδυση €22,5 εκατ. στην επιτυχημένη έκδοση του 7ετούς ομολόγου ύψους €200 εκατομμυρίων.

Τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις για την υποστήριξη του ελληνικού τουριστικού τομέα, σύμφωνα με την EBRD.

Το ομόλογο της Aegean Airlines είναι το πρώτο εταιρικό χαρτοφυλάκιο που εκδόθηκε το 2019 από ελληνική εταιρία και το πρώτο εγχώριο ομόλογο που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Ιούνιο του 2018.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του Ελληνικού Προγράμματος Εταιρικών Ομολόγων της EBRD, το οποίο αναπτύχθηκε για να επεκτείνει την υποστήριξη της Τράπεζας στην τοπική αγορά εταιρικών ομολόγων και να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα, τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και την κατασκευή ενός νέου κέντρου κατάρτισης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρέχοντας στοχευμένες αίθουσες διδασκαλίας καθώς και σύγχρονους προσομοιωτές πτήσης για τις ανάγκες εκπαίδευσης πιλότων και πληρώματος θαλάμου επιβατών.

Επιπλέον, μέσα από αυτή την έκδοση, η Aegean θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος του ανανεωτικού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων και συντήρησης στο υψηλότερο επίπεδο χωρητικότητας. Οι επενδύσεις της Aegean αναμένεται να ενισχύσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας, τον τουρισμό στην Ελλάδα και, κατά συνέπεια, ολόκληρη τη χώρα.

Η συμμετοχή της EBRD στην έκδοση του ομολόγου αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και να συμβάλει στην οικοδόμηση κλίμακας και κρίσιμου όγκου για εγχώριες εισηγμένες εκδόσεις ομολόγων. Αυτό μπορεί να καταδείξει τη χρήση ενός χρηματοπιστωτικού μέσου το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.