ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕΕΤ: Διευκρινίσεις για αποζημίωση ειδικού σκοπού και ταμείο ανεργίας

16:10 - 19 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
ΠΟΕΕΤ: Διευκρινίσεις για αποζημίωση ειδικού σκοπού και ταμείο ανεργίας
Διευκρινίσεις για όσους έκαναν αίτηση για αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για όσους έχουν κάνει αίτηση για ταμείο ανεργίας, δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) για τους εργαζομένους του κλάδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, όσοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού έκαναν τη μονομερή αίτηση που αφορά την αναστολή σύμβασης για τον Οκτώβριο, ημερομηνία απόλυσης θεωρείται η 1η Νοεμβρίου, επομένως όλοι είναι δικαιούχοι αυτομάτως θα μπουν στο Ταμείο Ανεργίας από 01/11/2020.

Επίσης, η ΠΟΕΕΤ ενημερώνει ότι:

  • Όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση για το ταμείο ανεργίας θα πληρωθούν κανονικά και τον Οκτώβριο και θα ξανακάνουν αίτηση για το ταμείο, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία από 01/11/2020. 
  • Oσοι έχουν ήδη πληρωθεί από τον ΟΑΕΔ θα σταματήσει η διαδικασία, θα πληρωθούν τον Οκτώβριο και μετά θα γίνει συμψηφισμός στην επόμενη δόση του Ταμείου. 

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να παραταθεί κι άλλο η αποζημίωση ειδικού σκοπού αλλά και να μην παρακρατηθεί η δόση του ταμείου ανεργίας σε όσους την έχουν πάρει. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 19 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.