ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reds: Φουλάρει μηχανές για Cambas Project και Μαρίνα Αλίμου

09:52 - 09 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Reds: Φουλάρει μηχανές για Cambas Project και Μαρίνα Αλίμου
Η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου είναι σε πρώτη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση της Reds, θυγατρική της Ελλάκτωρ, όπως τόνισε χθες στην πρώτη διαδικτυακή γνωριμία με τους δημοσιογράφους ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Τα έργα αναμένονται να ολοκληρωθούν σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, ενώ υπολογίζεται ότι η αμιγώς περίοδος ανάπτυξης του έργου θα διαρκέσει δύο χρόνια.  Όπως έχει ανακοινώσει η ανάδοχος Ελλάκτωρ  η ανάπλαση της μαρίνας θα φτάσει στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο δημόσιο η Ελλάκτωρ  είναι 57,5 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 27,5 σε βάθος χρόνου ως καθαρή παρούσα αξία).

Στη Μαρίνα Αλίμου θα αναπτυχθούν ξενοδοχείο (boutique hotel) με πανοραμική θέα στη θάλασσα, χώροι εστίασης και αναψυχής, καταστήματα, γραφεία ενοικίασης οχημάτων και σκαφών αναψυχής, χώροι με υποστηρικτικές υπηρεσίες (π.χ. πλυντήρια, WC, ντους) και γραφεία διοίκησης.  

Επίσης η Reds για Cambas Project στην Κάντζα, προϋπολογισμού  150 – 200 εκατ. ευρώ, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως το σχέδιο ανάπτυξης είναι υπό επανεξέταση και αναπροσαρμογή, καθώς όταν σχεδιάστηκε το 2018 ίσχυαν διαφορετικά δεδομένα στην κτηματαγορά και εν γένει στο real estate. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη εξετάζεται η καλύτερη δυνατή σύνθεση του μείγματος των χρήσεων μετά τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία.

Έτσι, μέσα σ’ αυτούς τους μήνες η διοίκηση της Reds θα κάνει τις απαραίτητες αναπροσαρμογές στο master plan, ώστε κατόπιν να προχωρήσει σε συζητήσεις με επενδυτές για τη χρηματοδότηση, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί – αν όλα κυλήσουν ομαλά.

Σε σχέση μεε το εμπορικό πάρκο Smart Park αναφέρθηκε ότι η πληρότητα των καταστημάτων θα αυξηθεί στο 100% μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ποσοστό που ανερχόταν στο 78% τον Μάρτιο. Οι νέοι μισθωτές περιλαμβάνουν επτά καταστήματα, με το 60% εξ αυτών θα αντιστοιχεί σε διεθνή brands.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.