ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη πανελλαδική απεργία στην εστίαση την Τρίτη (16/11)- Τα αιτήματα

18:48 - 09 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
Μεγάλη πανελλαδική απεργία στην εστίαση την Τρίτη (16/11)- Τα αιτήματα
Πανελλαδική 24 ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη (16/11) αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες του reporter, οι φορείς της εστίασης, αντιδρώντας στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το νέο μέτρο που προϋποθέτει πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ για του πελάτες ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους, αποτελεί ένα μίνι lockdown, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης, που καταγράφουν σημαντική μείωση του τζίρου τους από τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του. Για το λόγο αυτό και θεωρούν πως δικαιούνται επιπλέον μέτρα οικονομικής στήριξης.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες της εστίασης θεωρούν πως δεν είναι αρμοδιότητά τους ο έλεγχος των πελατών και η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Τα παραπάνω έθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στη συνάντηση που είχαν, αλλά δεν έλαβε σχετικές διαβεβαιώσεις. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/11) από πολλούς συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου της εστίασης αποφασίστηκε λοιπόν να υπάρξει μία μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση.
 
Αυτή αναμένεται να γίνει την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνδυαστεί με μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλες πόλεις.
 
Αναλυτικά τα αιτήματα των επιχειρηματιών της εστίασης είναι τα εξής:
 
1) νομοθετική ρύθμιση για επιδότηση ενοικίων
2) δυνατότητα αναστολων συμβάσεων εργασίας για όσο ισχύουν περιοριστικά μέτρα
3) επιστρεπτεες να μετατραπούν σε μη επιστρεπτεες ή σε κάθε περίπτωση παραταση των υποχρεώσεων καταβολής τους έως 1/1/2023
4) όχι σε ελέγχους ταυτοποίησης από το προσωπικο των ΚΥΕ
5) ενίσχυση ρευστότητας με νέα προγράμματα. Επανατοποθετηση των αδιάθετων κονδυλίων με εφαρμογή νέων προγραμμάτων ενίσχυσης
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 21:36 - 09 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.