ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια αποπομπής του Χατζηθεοδοσίου από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

18:39 - 09 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Προσπάθεια αποπομπής του Χατζηθεοδοσίου από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας
Την αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ζητούν επτά από τα 11 μέλη της διοικούσας επιτροπής της Ένωσης. Η πρότασή τους που φυσικά προκαλεί πολλά ερωτήματα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της διοίκησης στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2).

Στην επιστολή - αίτηση για την παύση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ, δεν αναφέρονται οι λόγοι. Αυτοί θα αναλυθούν στη διάρκεια της συνεδρίασης, επισημαίνουν οι επισπεύδοντες. 

Το αίτημα  αποπομπής του κ. Χατζηθεοσίου, υπογράφουν, πάντως, οι εξής: Ιωάννης Μασούτης, Ιορδάνης Τσώτσος,  Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Βασίλειος Γιαγιάκος, Παναγιώτης Αγνιάδης, Ιωάννης Βουτσινάς και  Στέφανος Γεωργιάδης. 

Τονίζεται ότι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέλαβε την προεδρία της ΚΕΕΕ,  μετά από τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου, τον περασμένο Αύγουστο. Οι εκλογές των επιμελητηρίων, προγραμματίζονται για το τέλος του 2022, καθώς λόγω της πανδημίας, έλαβαν παράταση κατά ένα έτος.  

Μεθόδευση της κυβέρνησης βλέπει πίσω από τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς η ανεξάρτητη φωνή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος δεν άρεσε σε κάποια κέντρα εξουσίας που είχαν -και συνεχίζουν να έχουν- ως απώτερο στόχο την υποβάθμιση της και τη μετατροπή της σε "εργαλείο" που θα ελέγχεται απόλυτα από κυβερνητικούς παράγοντες», σχολιάζουν πηγές κοντά στο προεδρείο της ΚΕΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.