ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Schroders: Στρατηγικής σημασίας αγορά η Ελλάδα Κύριο

09:12 - 16 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Schroders: Στρατηγικής σημασίας αγορά η Ελλάδα
Νέο εκπρόσωπο για την Ελλάδα, Head of Greece, Cyprus & Malta όρισε η Schroders, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, και είναι ο Δημήτρης Μπατζής. Η έδρα του είναι στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ενώ ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια στρατηγικής σημασίας αγορά για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια. Η συνεργασία της Schroders με τοπικά ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ δυνατή.

Σημειώνει επίσης, ότι μεταξύ των στρατηγικών στόχων της εταιρείας είναι «η μηδενική κατανάλωση ενέργειας» (net zero), αφού «η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA της Schroders». Συμπληρώνει ακόμη, ότι η εταιρεία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δείχνουν ισχυρή δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Schroders, η οποία ιδρύθηκε το 1804, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 871,3 δισεκατομμύρια ευρώ - στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Η Schroders συνεχίζει να παρέχει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα. H εταιρεία απασχολεί πάνω από 5.700 άτομα σε 37 τοποθεσίες.  Οι στρατηγικοί στόχοι της είναι: Να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στο asset management, να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις με τους τελικούς πελάτες και να επεκτείνει τα private assets τους και τα alternatives. Σκοπός της είναι να παρέχει άριστες επενδυτικές επιδόσεις στους πελάτες μέσω της ενεργού διαχείρισης. Η επιχείρηση διοχετεύει κεφάλαια σε βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις για να επιταχύνει τη θετική αλλαγή στον κόσμο. Η επιχειρηματική φιλοσοφία της Schroders βασίζεται στην πεποίθηση ότι εάν εξυπηρετεί τους πελάτες, εξυπηρετεί τους μετόχους και άλλους ενδιαφερόμενους. 

Η Schroders έχει το πλέον διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο από οποιονδήποτε asset manager στο Ηνωμένο Βασίλειο ανά γεωγραφική περιοχή, κατηγορία assets και τύπο πελάτη. Προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε πέντε επιχειρηματικούς τομείς λύσεων: θεσμικά, αμοιβαία κεφάλαια, ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και alternatives, και διαχείριση πλούτου. Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα, κρατικά επενδυτικά αμοιβαία κεφάλαια, δωρεές και ιδρύματα. Διαχειρίζεται επίσης περιουσιακά στοιχεία για τελικούς πελάτες, στο πλαίσιο των σχέσεων τους με distributors, οικονομικούς συμβούλους και διαδικτυακές πλατφόρμες. To Wealth Management της Schroders αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της φιλοδοξία να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου και οικονομικού σχεδιασμού σε πελάτες σε όλο το σχετικό φάσμα.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.