ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα χρόνου οι υπογραφές για το «Θριάσιο Ι» Κύριο

10:40 - 29 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Θέμα χρόνου οι υπογραφές για το «Θριάσιο Ι»
Θέμα ωρών είναι η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο ΘΕΚ Α.Ε. (ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ/ Goldair) για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, γνωστό ως «Θριάσιο Ι». Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Ιωάννης Ξιφαράς, μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την παρουσίαση του e-Logistic Portal, (μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας με οργανωμένο πληροφοριακό υλικό για την εφοδιαστική αλυσίδα), αύριο αναμένεται να “πέσουν” οι υπογραφές και στη συνέχεια να δοθεί από την κυβέρνηση το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον  κ. Ξιφαρά οι κινήσεις αυτές είναι κομβικές καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί μοχλό ανταγωνιστικότητας για την ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας κατά 9,5% στο ΑΕΠ της χώρας, με ακαθάριστη προστιθέμενη αξία 11 δισ. ευρώ. Μάλιστα ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια η συμβολή της θα αυξηθεί στο 12%. 

«Επιδίωξή μας», συμπλήρωσε, «είναι η Ελλάδα να καταστεί ένα ισχυρό logistic hub της ΝΑ Ευρώπης». Ο κ. Ξιφαράς υπογράμμισε πως παράλληλα δρομολογείται το εθνικό παρατηρητήριο, το οποίο θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να υποστηρίξει στοχευμένες δράσεις και γρήγορους σχεδιασμούς για τις εμπορευματικές μεταφορές, κάνοντας χρήση και νέων ψηφιακών εργαλείων. 

Το Θριάσιο ΙΙ

Σε σχέση με το «Θριάσιο ΙΙ» ανέφερε ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τον τέλος Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 28/6 έπειτα από μια μικρή παράταση για την κατάθεση των προσφορών.

Από την πλευρα του ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης,με αφορμή τη λειτουργία του eLogistic Portal, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Logistics κατάφερε να συγκεντρώσει και να οργανώσει ψηφιακά έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, που σήμερα απαιτεί χρόνο για κάθε εμπλεκόμενο να τον εντοπίσει και κυρίως να τον διαχειριστεί, προς αξιοποίηση και εφαρμογή. Τόνισε, δε, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση και των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε διεθνώς στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αναφερόμενος, τέλος, στη στρατηγική που ακολουθεί το Επιμελητήριο σε θέματα νέων τεχνολογιών, ο δρ. Κελέμης υπογράμμισε ότι ως φορέας είναι απόλυτα προσηλωμένος στο ζήτημα της ψηφιοποίησης και, όπου θεωρεί ότι μπορεί να συνδράμει στη λεγόμενη ψηφιακή μετάβαση της αγοράς, το πράττει με όλες τις δυνάμεις του. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Logistics του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στάμνος, στη σύντομη τοποθέτησή του σημείωσε ότι το Επιμελητήριο έχοντας κατανοήσει απόλυτα τη σημασία της ψηφιοποίησης και της οργάνωσης των πληροφοριών μέσα από πλατφόρμες, οι οποίες προσφέρουν πρόσβαση σε πληθώρα γνώσεων και εύχρηστους τρόπους αναζήτησης, προχώρησε στην οργάνωση του e-Logistic Portal.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 29 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.