ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς μπορεί να καλυφθεί το εργασιακό κενό στον κλάδο HοReCa Κύριο

08:57 - 03 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Πώς μπορεί να καλυφθεί το εργασιακό κενό στον κλάδο HοReCa
Λύσεις στο πρόβλημα της έντονης έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν οι εποχιακές επιχειρήσεις φιλοξενίας, φιλοδοξεί να δώσει η Uworc, η νέα εξ ολοκλήρου ψηφιακή start up εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού για τις επιχειρήσεις HοReCa.

Πρόκειται για μία εταιρεία που προτείνει και εφαρμόζει αειφόρες, βιώσιμες, καινοτόμες, αλλά και ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα που «μαστίζει» τον ελληνικό τουρισμό και επισιτισμό. Στόχο έχει να δημιουργήσει ένα διαδραστικό και μονίμως ενεργό κύκλο εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εργοδότες και προσωπικό με στρατηγικές συνεργασίες, συνεκτική παρακολούθηση και μακροχρόνιες εργασιακές σχέσεις.

Κατά την παρουσίαση της εταιρείας σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο ιδρυτής της Uworc, Πάρης Οικονόμου, παρουσίασε τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έντονης έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εποχιακές επιχειρήσεις φιλοξενίας. Οι λύσεις που προτείνει ο κ. Οικονόμου είναι, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες:

- δημιουργία και τήρηση κοινής αποδοχής (από εργοδότες και εργαζόμενους) ηθικών προτύπων εργασίας, απόδοσης και εργασιακών συνθηκών,

- εξασφάλιση -από την ίδια την HR εταιρεία- συνεχόμενης και εναλλασσόμενης εργασίας χειμώνα-καλοκαίρι, που εξαλείφει το άγχος της εποχιακής ανεργίας στο προσωπικό όλων των βαθμίδων και τους εξασφαλίζει χωρίς διαλείμματα επαγγελματική ανέλιξη, καθώς και

- διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού σε συνδυασμό με την δημιουργία επιλογών και προοπτικών εξέλιξης, που επίσης αναλαμβάνει για λογαριασμό τους η εταιρεία.

Τα παραπάνω ήταν μερικά μόνο από τα βασικά σημεία του αδιαπραγμάτευτου μοντέλου λειτουργίας της Uworc, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Οικονόμου κατά την έναρξη της ομιλίας του.

uworc la meat 25 10 2022 0018

Ο ιδρυτής της Uwork, Πάρης Οικονόμου αναλύει στους εκπροσώπους του Τύπου τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της και τα οποία αφορούν την εργασία στον Τουρισμό

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με την ανάλυση των πρώτων στατιστικών στοιχείων που έχει η Uworc στη διάθεσή της από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, και αφορούν, μεταξύ άλλων, το προφίλ των ενδιαφερόμενων εργαζομένων στον Τουρισμό, τις θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση, τις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο αίτημα κάλυψης θέσεων εργασίας κ.ά.

Σύμφωνα με αυτά:

- Το Μέσο Προφίλ Εργαζομένων Πρώτης Γραμμής (Service, Front Desk, Housekeeping, κ.λπ.) είναι άτομα μικρά σε ηλικία που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον Τουρισμό, χωρίς απαραίτητα σχετικές σπουδές.

- Το Μέσο Προφίλ Εργαζομένων σε Διευθυντικές Θέσεις (Assistant Managers, Operation Managers, κ.λπ.) είναι επαγγελματίες που έμαθαν να εξελίσσονται στον Τουρισμό και οι οποίοι, ανεξαρτήτως σπουδών, έχουν επενδύσει προσωπικό χρόνο σε ποικίλα σεμινάρια, προκειμένου να μετεκπαιδευτούν και να ανελιχθούν.

- Στα ξενοδοχεία, οι θέσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση κάλυψης ήταν αυτές για υπαλλήλους πρώτης γραμμής και για υπαλλήλους service.

- Στα εστιατόρια, οι θέσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση κάλυψης ήταν αυτή των μαγείρων.

- Η περιοχή με το μεγαλύτερο αίτημα για εύρεση προσωπικού ήταν η αγορά της Μυκόνου, με την Αθήνα να ακολουθεί.

Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά τα διαγράμματα και τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία της Uworc

abdkfbdhgref

bawefsrgeth

cadfsrgth

dsrhyterfrgt

eehwgeaf

Όπως επισημαίνεται στην αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας, η Uworc εξασφαλίζει συνεχόμενη και εναλλασσόμενη εργασία χειμώνα – καλοκαίρι, παρέχει διαρκή εκπαίδευση και δυνατότητες εξέλιξης, ενώ παράλληλα δημιουργεί αφθονία αξιόλογων επιλογών, εκπαίδευσης και προοπτικών για εργοδότες και εργαζόμενους.

Ειδικότερα:

- Δημιουργεί κοινής αποδοχής προαπαιτούμενα και πρότυπα εργασίας, απόδοσης και εργασιακών συνθηκών.

- Παρακολουθεί και ελέγχει διαρκώς την τήρηση των προτύπων αυτών, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερή αμφίδρομη ποιότητα σε κάθε εργασιακή σχέση που δημιουργεί.

- Εργάζεται σταθερά ώστε να δημιουργήσει το απόλυτο «ταίριασμα» επιχειρήσεων - θέσεων εργασίας - προσωπικού και έτσι χτίζει μακροχρόνιες, γερές και μόνιμες επαγγελματικές σχέσεις.

- Εξασφαλίζει κυλιόμενες θέσεις εργασίας σε χειμερινές - καλοκαιρινές τουριστικές επιχειρήσεις, εξαλείφοντας το άγχος της εποχιακής ανεργίας, της επαγγελματικής αποκατάστασης και της χωρίς διακοπές επαγγελματικής ανέλιξης.

- Συνεργάζεται με τις περισσότερες ΜΚΟ ως πηγές εισροής ανθρώπινου δυναμικού, δίνοντας ίσες ευκαιρίες εργασίας σε όλα τα φύλα και όλες τις εθνικότητες.

- Λειτουργεί σε 100% ψηφιακό περιβάλλον, προκειμένου να κρατήσει το αποτύπωμά της στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Οι καινοτομίες που προσφέρει η πλατφόρμα της Uworc είναι οι εξής:

• Βαθμός Καταλληλότητας Θέσης Εργασίας (Match Score)

Κάθε εργαζόμενος λαμβάνει έναν προσωπικό βαθμό καταλληλότητας για κάθε ανοιχτή θέση εργασίας μέσω ειδικού μαθηματικού τύπου/αλγόριθμου σε συνεργασία με εξειδικευμένα δεδομένα από την ομάδα της Uworc. H βαθμολογία αυτή εξασφαλίζει στη Uworc άμεση πρόσβαση στα πιο κατάλληλα βιογραφικά για να ταιριάξει τον ιδανικό εργαζόμενο γρήγορα και αποτελεσματικά

• Αμφίδρομη Αξιολόγηση-Βαθμολογία (2-way Reviews)

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου συνεργασίας, ο εργαζόμενος πρέπει να συμπληρώσει μια εξειδικευμένη φόρμα αξιολόγησης ως προς τον εργοδότη για το πόσο πληροί τα πρότυπα της Uworc και αντίστοιχα ο εργοδότης ως προς την επίδοση του εργαζόμενου στην εκάστοτε θέση

• Διαχείριση Πολλαπλών Επιχειρήσεων

Κάθε εργοδότης έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται την στελέχωση για όλους του τύπους των επιχειρήσεων που διαθέτει από έναν λογαριασμό

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 03:47 - 03 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.