ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαίσιο: Από κατάστημα 12 τμ. στον νο.1 σύμμαχο κάθε επιχείρησης Κύριο

09:00 - 16 Ιαν 2023 | Επιχειρήσεις
Πλαίσιο: Από κατάστημα 12 τμ. στον νο.1 σύμμαχο κάθε επιχείρησης
Πώς η Πλαίσιο πήρε το όνομά της και έγραψε ιστορία στον χώρο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Inside Information Magazine - Δεκέμβριος 2022

Διαθέτοντας πολυκαναλικό σύστημα πωλήσεων και διανομής, 24 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και 1.500 εργαζόμενους, η Πλαίσιο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις. Μοιάζει, πράγματι, απίστευτο πως όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα μικρό κατάστημα 12 τ.μ. το μακρινό 1969. Τότε, ο 22χρονος φοιτητής της σχολής Πολιτικών Mηχανικών του Πολυτεχνείου, Γιώργος Γεράρδος, αποφάσισε να εισάγει και να προσφέρει πολύ οικονομικότερα όλα τα - μέχρι τότε πανάκριβα - είδη που χρειάζονταν οι φοιτητές και επιχειρηματίες τεχνικών έργων, απευθείας από το εξωτερικό, χωρίς μεσάζοντες.

Το μικρό κατάστημα στη Στουρνάρη 24 γρήγορα απέκτησε πιστή πελατεία. Κι επειδή μόλις είχε φύγει η μόδα που ήθελε το κατάστημα να παίρνει το όνομα του επιχειρηματία και είχε ξεκινήσει νέα τάση να δίνεται ονομασία γεωμετρικών σχημάτων, ο Γιώργος Γεράρδος του έδωσε το όνομα «Πλαίσιο». Ένα όνομα που εκτός από πολυνοηματικό, είναι και ευκολομνημόνευτο. Ένα όνομα που έθεσε τις βάσεις για αυτό που είναι ολόκληρη η εταιρία σήμερα, μαζί με τις αξίες του ίδιου του ιδρυτή της. Με γνώμονα τη φανατική εντιμότητα και πάθος με την καλή εξυπηρέτηση, η Πλαίσιο κατάφερε να εξελιχθεί από μια μικρή επιχείρηση στο «δεξί χέρι» και τον πολυτιμότερο συνεργάτη κάθε είδους επιχείρησης, παρέχοντας ένα μοναδικό customer experience από πολύ νωρίς.

Από one man show, με μόνο τη βοήθεια του πατέρα του και των συμφοιτητών του τα πρώτα χρόνια, έχει πλέον μετουσιωθεί σε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων, με ένα μοναδικό multichannel μοντέλο. Έτσι, μπορεί να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του μέσα από τα 24 καταστήματα, ένα πλήρως ενημερωμένο και υπερσύγχρονο site με δεκάδες κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας, τηλεφωνίας και γραφείου, αλλά και ένα αμεσότατο call center εντός της εταιρείας. Ειδική μνεία αξίζει, φυσικά και στη νέα προϊοντική κατηγορία της Πλαίσιο, που δεν είναι άλλη από τις λευκές συσκευές. Άλλωστε, από τη στιγμή που τα όρια ανάμεσα σε αυτές και τα προϊόντα τεχνολογίας άρχισαν να θολώνουν, δε θα μπορούσαν να μην ενταχθούν στη γκάμα της εταιρίας. Με τις συσκευές να γίνονται όλο και πιο «έξυπνες», η Πλαίσιο έκανε δυναμικό άνοιγμα στην αγορά, δημιουργώντας experience stores με εκθεσιακούς χώρους εντός των καταστημάτων της, που αναπαριστούν πραγματικά σπίτια, ώστε οι πελάτες να μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία ενός “smart home”.

Μία φράση που χαρακτηρίζει τις αξίες της Πλαίσιο διαχρονικά, αλλά και στις άκρως ανταγωνιστικές εποχές που διανύουμε, βασίζεται στα λόγια του ιδίου του Γιώργου Γεράρδου: «Ο ανταγωνισμός είναι ευλογία». Γιατί όσο αυξάνεται, τόσο βελτιώνεσαι και έτσι καταφέρνεις να φτάνεις όλο και πιο ψηλά.

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο, πως όσο ψηλά κι αν έχει φτάσει η εταιρία, δεν ξεχνάει ποτέ να προσφέρει στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Έτσι αποδεικνύει η Πλαίσιο πόσο ευαισθητοποιημένη είναι απέναντι σε ζητήματα που επηρεάζουν τον άνθρωπο και την κοινωνία, μέσα από δράσεις που τους στηρίζουν ουσιαστικά. Ένας πυλώνας που ξεχωρίζει ωστόσο, είναι εκείνος της Εκπαίδευσης, στον οποίο η Πλαίσιο επενδύει διαρκώς, καθώς πιστεύει στη νεανική καινοτομία και ευρηματικότητα, καθώς και στη δύναμη της τεχνολογίας. Έτσι μέσα από τη στήριξη της εκπαίδευσης και την ένταξη της τεχνολογίας σε αυτή, θέλει να προετοιμάσει τις επόμενες γενιές για ένα πιο φωτεινό, πιο «έξυπνο» μέλλον. Ποντάροντας στη νεανική καινοτομία, η Πλαίσιο έχει δημιουργήσει την ομάδα αγωνιστικής ρομποτικής «Plaisiobots». Η ομάδα, που αποτελεί όραμα του CEO, Κωνσταντίνου Γεράρδου, αποτελείται από παιδιά συνεργατών της εταιρείας κι έχει ήδη καταφέρει να φέρει στην Ελλάδα μεγάλη περηφάνεια, κερδίζοντας το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO το 2021. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της προπονήτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας ρομποτικής, Διάνας Βουτυράκου, κατασκεύασαν ένα ρομποτικό μπαστούνι που απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης. Για το 2021, ο «αγώνας» συνεχίστηκε με τον διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας «Plaisiobots The Race» για μαθητές και φοιτητές, όπου ταξίδεψε τις νικήτριες ομάδες στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και σε άλλες εταιρείες της Βοστώνης, ενώ τον Νοέμβριο του 2022 ξεκίνησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός, με πάνω από 600 συμμετοχές μαθητών από όλη την Ελλάδα & έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο CERN στην Ελβετία.

Στο ίδιο πλαίσιο, δίνοντας βαρύτητα στην κοινωνική αλληλεγγύη, έχει δημιουργηθεί η εθελοντική ομάδα «Πλάι σου», που αποτελείται από 300 ενεργά μέλη και δίνει το «παρών» κάθε φορά που οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί και η φετινή δράση που πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με τη σπουδαία συνεισφορά των καταναλωτών και σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συγκέντρωσε και πρόσφερε 11.732 σχολικά είδη σε παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.