ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ.Μυτιληναίος: Μετεκλογικά οι αποφάσεις για την έδρα- EBITDA 1 δισ.

16:56 - 01 Ιουν 2023 | Επιχειρήσεις
Ευ.Μυτιληναίος: Μετεκλογικά οι αποφάσεις για την έδρα- EBITDA 1 δισ.
Μετεκλογικά θα ανακοινωθεί εάν η έδρα της Mytilineos θα παραμείνει στην Ελλάδα ή θα μεταφερθεί σε μια χώρα του εξωτερικού, με βάση όσα ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, απαντώντας σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της Γ.Σ.

«Για τη μεταφορά έδρας εκτός Ελλάδας και Ευρώπης δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή τη φάση, που είναι και προεκλογική περίοδος. Είναι ευαίσθητη περίοδος και οτιδήποτε θα έλεγα θα μπορούσε να είναι εκμεταλλεύσιμο» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «για το θέμα της έδρας θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, στις 27 Ιουλίου».

«Η επιλογή έδρας είναι εσωτερική επιλογή και απότοκο πίεσης μετόχων που θεωρούν ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα και ότι στην Ελλάδα για να πάρει την αξία που της πρέπει είναι δύσκολο. Αυτό είναι σε συζήτηση» σημείωσε θέτοντας ωστόσο και τον παράγοντα ρίσκο.

Η Mytilineos εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA το 2023 σε περίπτωση, φυσικά, που δεν θα συμβεί κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Πάντως ο κ. Μυτιληναίος ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση ληφθεί δεν συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ενώ σχολίασε και τη συζήτηση για το θέμα των φόρων.

«Η ΝΔ μας άλλαξε τα φώτα πέρυσι στους φόρους. Εμείς ουσιαστικά, πέρυσι πληρώσαμε εκατοντάδες εκατομμύρια» ανέφερε λέγοντας ωστόσο ότι «η συζήτηση που άνοιξε από τα κόμματα ήταν καταστροφική». «Οι φόροι είναι συνδεδεμένοι με μνημόνια που ήταν γεμάτα από φόρους. Αν ήμουν επικεφαλής κόμματος θα καταργούσα τον φόρο. Θα έλεγα να αυξήσουμε έσοδα του προϋπολογισμού. Άστοχο ήταν ότι ανακινήθηκε από τα κόμματα» τόνισε και είπε για τη ΝΔ ότι «δε μίλησε για φόρους αλλά η ίδια τους έβαλε και τους πήρε. Ο μέσος Έλληνας έχει βαρεθεί με τους φόρους» συμπλήρωσε.

«Ακόμη δεν ξεμπερδέψαμε με τα μνημόνια και λένε για φόρους» τόνισε.

Η ΓΣ έγινε μετά την ανακοίνωση της μεγάλης συμφωνίας στον Καναδά, όπου ο όμιλος ενδεχομένως να προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 01 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.