ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Viva Wallet: Δέχεται καταγγελίες για εμπλοκή με πορνογραφική εταιρεία

15:34 - 04 Ιαν 2024 | Επιχειρήσεις
Viva Wallet: Δέχεται καταγγελίες για εμπλοκή με πορνογραφική εταιρεία
Σύμφωνα με αναφορά της New York Post σε δημοσίευμα του The Information, η JPMorgan Chase ενδέχεται να εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή μέσω της Viva Wallet στη διαχείριση πληρωμών για εταιρεία που σχετίζεται με πορνογραφικό υλικό. Η Viva Wallet — η ελληνική startup στην οποία επένδυσε 800 εκατ. δολάρια η JPMorgan με αντάλλαγμα ποσοστό 49% φέρεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να διαχειρίζεται διαδικτυακές πληρωμές για τη Sirina Entertainment, η οποία διαθέτει κατάλογο ταινιών για ενήλικες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσωπικό της Viva Wallet κατηγορεί το μάνατζμεντ ότι παραβιάζει τους δικούς της όρους παροχής υπηρεσιών που απαγορεύουν την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Το Viva Wallet δεν σχολίασε την εσωτερική αναταραχή όταν επικοινώνησε με αυτή η New York Post. Η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο κολοσσός της Wall Street απέκτησε μερίδιο 49% στη Viva Wallet πέρυσι ως μέρος της φιλοδοξίας του CEO Jamie Dimon να επεκτείνει το αποτύπωμα του ομίλου στην Ευρώπη.

Η Viva Wallet αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς υπάρχει διαμάχη με τη διοίκηση της τράπεζας JPMorgan σχετικά με το διοικητικό συμβούλιο της.

Ο CEO, Χάρης Καρώνης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα της JPMorgan για αντικατάσταση μελών που παραιτήθηκαν πρόσφατα. Αντ' αυτού προχώρησε και διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της Viva Wallet καθώς και έναν πρώην επενδυτή για να καλύψει τις δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση των εκπροσώπων της JPMorgan. Στη συνέχεια προσπάθησε να αλλάξει τον τελευταίο εκπρόσωπο της JPMorgan στο πενταμελές συμβούλιο, αλλά αργότερα εγκατέλειψε την ιδέα.

Από την άλλη, και η JPMorgan φέρεται να απέρριψε αίτημα της Viva Wallet για δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω ελέγχου από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αυτό το καλοκαίρι για εικαζόμενη αδυναμία συμμόρφωσης με τους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με αρχεία που επικαλείται το The Information.

Η διοίκηση της Viva Wallet φέρεται να απέλυσε υπαλλήλους που ύψωσαν «κόκκινες σημαίες» για θέματα συμμόρφωσης, ανέφερε το πρακτορείο.

Η JPMorgan είπε νωρίτερα αυτό το έτος ότι «είχε γνώση ορισμένων ευρημάτων από τις ρυθμιστικές αρχές για τη Viva που η εταιρεία εργάζεται για να αντιμετωπίσει». Ένας εκπρόσωπος της Viva είπε στην The Post, «Η Viva.com συνεργάζεται συνεχώς με τους μετόχους της σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα της Εταιρείας».

«Έχοντας ιδρύσει φυσικά υποκαταστήματα σε 24 χώρες, η Viva.com έχει επενδύσει ουσιαστικά στις δραστηριότητές της ώστε να συμμορφώνεται πλήρως με το ρυθμιστικό πλαίσιο καθεμιάς από αυτές τις χώρες».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 04 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.