ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αυστραλία επεκτάθηκε η Mevaco

07:34 - 25 Ιουλ 2019 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Θετική εικόνα αναμένεται να παρουσιάσει ο εξαμηνιαίος ισολογισμός της εισηγμένης εταιρίας Mevaco. Βασική αιτία για την ανάκαμψη των οικονομικών επιδόσεων είναι η υπογραφή συμφωνίας με χώρες του εξωτερικού και ειδικά στη μακρινή Αυστραλία. Πρόκειται για σύμβαση που αφορά την κατασκευή μεταλλικών τμημάτων φωτοβολταϊκών πάρκων. Πιθανότατα αυτή η αύξηση των εργασιών να επιτρέψει στην εταιρία να επανέλθει σε κερδοφόρο πορεία.

Η MEVACO σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας κ. Κωστόπουλο δεν αντιμετωπίζει κανένα ζήτημα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, είτε προς τις τράπεζες (σ’ αυτό συμβάλλουν και τα έσοδα από ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο) είτε προς οπουδήποτε αλλού.

Αντίθετα, έχει μετεξελιχθεί σε μια εταιρεία που λόγω της εγχώριας κρίσης οδηγήθηκε στο να απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στη διεθνή αγορά, κερδίζοντας συμβόλαια από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή και πολύ πιθανόν να βάλει γερές βάσεις για την πορεία του επόμενου έτους. Το αν η εταιρεία θα επιστρέψει στην κερδοφορία θα μπορούμε να το εκτιμήσουμε με ασφάλεια το φθινόπωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη ετήσια συνέλευση των μετόχων ο κ. Κωστόπουλος.

Η ουσία είναι ότι μετά τη διακοπή λειτουργίας αρκετών βιομηχανικών πελατών της στην Ελλάδα, η MEVACO αναδιάρθρωσε το μοντέλο λειτουργίας της όχι μόνο απευθυνόμενη στο εξωτερικό, αλλά επεκτείνοντας παράλληλα το αντικείμενό της, πέρα από το βιομηχανικό, και στο κατασκευαστικό κομμάτι.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.