ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: «Αφετηρία» για την άδεια παραχώρησης της υφιστάμενης Αττικής Οδού

11:55 - 20 Ιαν 2022 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΤΑΙΠΕΔ: «Αφετηρία» για την άδεια παραχώρησης της υφιστάμενης Αττικής Οδού
Προκηρύσσεται σήμερα (20/1) ο διαγωνισμός για την άδεια παραχώρησης της υφιστάμενης Αττικής Οδού από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η προκήρυξη αφορά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος, γεγονός που σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι θα εξαντληθούν στη διαδικασία του VDR.

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει το χρόνο εκδήλωσης δεσμευτικού ενδιαφέροντος, αλλά με συντηρητικές εκτιμήσεις η όλη διαδικασία έως την εκδήλωση οικονομικών προσφορών τοποθετείται για το 2023.

Στις  22 Φεβρουαρίου 2022  θα κατατεθούν προσφορές, εάν κι εφόσον δεν δοθεί παράταση.  Η εκκίνηση του διαγωνισμού μόνο για τον υφιστάμενο οδικό άξονα δείχνει πάντως πως δεν εισακούστηκαν εισηγήσεις στελεχών της κατασκευαστικής αγοράς οι οποίοι υποστήριζαν πως η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού πρέπει να περιλαμβάνει και τις επεκτάσεις.  Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες από τις επεκτάσεις θα δοθεί προτεραιότητα.

Όπως είναι γνωστό, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης προωθείται ήδη ως παραδοσιακό δημόσιο έργο με το διαγωνισμό να βρίσκεται στην εκκίνηση. Μεταξύ των άλλων επεκτάσεων οι ευκολότερες τεχνικά είναι αυτές προς τη Ραφήνα και το Λαύριο, ενώ περισσότερο σύνθετη λύση είναι η σύνδεση του Καρέα με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης με υπόγεια αστική σήραγγα. Το συγκεκριμένο έργο φαίνεται πως είναι και το πιο καθυστερημένο σε σχέση με την ωρίμανση των μελετών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.