ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΛΑΙΣΙΟ: Η στρατηγική που οδήγησε στην επιτυχία Κύριο

09:31 - 18 Ιουλ 2021 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΠΛΑΙΣΙΟ: Η στρατηγική που οδήγησε στην επιτυχία
Η Πλαίσιο Computers μετρά πλέον 52 χρόνια λειτουργίας έχοντας κατακτήσει ηγετική θέση στον τομέα της, με τη βοήθεια τριών βασικών εννοιών: την τόλμη, την τεχνολογία και τη συνεχή εξέλιξη. Η, δε, αξία τους σε περιόδους κρίσης γίνεται ακόμα πιο εμφανής. Κι αυτήν τη, γεμάτη προκλήσεις για κάθε επιχείρηση, εποχή κατάφεραν να κρατήσουν την Πλαίσιο Computers στην κορυφή.

Οι ιδιοκτήτες του ομίλου, κ. Γιώργος και Κώστας Γεράρδος, χαράζουν μια στρατηγική πολύ διαφορετική σε σχέση με την πλειονότητα των υπόλοιπων εταιρειών λιανικής κι αυτή είναι να επενδύουν στο τρίπτυχο «logistics - διανομή – inhouse call center» και όχι στη δημιουργία νέων καταστημάτων. Η τολμηρή τους αυτή επιλογή, που επισφραγίστηκε από μια επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της υψηλής απόδοσής της εταιρείας, ακόμα και εν μέσω lockdown. Απόδοση, που κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Το αποτέλεσμα της επένδυσης ήταν η δημιουργία δύο νέων κέντρων logistics στη Μαγούλα και στη Μάνδρα Αττικής αλλά και ενός στόλου από 90 φορτηγά. Επιπλέον, το call center του ομίλου, εφαρμόζοντας ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, μπορεί να εξυπηρετεί χιλιάδες πελάτες ενώ η e-business πλατφόρμα, το ecommerce και οι υπηρεσίες διανομής αποτελούν τομείς στους οποίους η Πλαίσιο συνεχίζει να επενδύει. Επιπλέον, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, η εταιρεία επένδυσε και στην κατηγορία των οικιακών συσκευών. Έχοντας ήδη επενδύσει περί τα 15 εκατ. ευρώ, στη συγκεκριμένη κατηγορία, η εταιρεία προχώρησε σε ανασχεδιασμό τριών επιπλέον καταστημάτων, σε Αργυρούπολη, Χανιά και Ευκαρπία, ώστε να τη συμπεριλάβουν.

Έτσι, πλέον, τα καταστήματα με οικιακές συσκευές είναι οκτώ, μαζί με της Πέτρου Ράλλη, της Δάφνης, της Αγίας Παρασκευής, της Μεταμόρφωσης και της Καλαμαριάς.

Η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ

Από την ίδρυσή της έως σήμερα η Πλαίσιο Computers έχει αποδείξει πως είναι μια καθαρά ανθρωποκεντρική εταιρεία, που γνωρίζει πολύ καλά πως η ουσιαστική πρόοδος έρχεται μέσα από την εξέλιξη των υπαλλήλων της. Ακόμα και αυτή τη δύσκολη εποχή φρόντισε για τον εμπλουτισμό των γνώσεων και δεξιοτήτων τους. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν συνολικά 46.812 ώρες ψηφιακής εκπαίδευσης, ενώ 60 συνεργάτες ανέλαβαν νέους, πιο υπεύθυνους ρόλους στην εταιρεία. Το συνολικό δυναμικό της, δε, αυξήθηκε - ακόμα και σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις για τον τομέα.

Οι άνθρωποι της Πλαίσιο ωστόσο δεν είναι μονάχα οι υπάλληλοι, αλλά και οι πελάτες της. Το ελληνικό κοινό που έχει αγκαλιάσει την Πλαίσιο Computers σε κάθε της βήμα, επικρότησε τις επενδύσεις της εταιρείας, φέρνοντας ορισμένα εντυπωσιακά νούμερα. Μέσα στο 2020, και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα παρέμειναν συνολικά κλειστά για περίπου τρεις μήνες, η εταιρεία εξυπηρέτησε 6.500.000 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο, δέχτηκε 52.000.000 επισκέψεις στο Plaisio.gr και έκανε 1.500.000 παραδόσεις παραγγελιών, αποδεικνύοντας πως η επένδυση στα logistics ήταν η ιδανική κίνηση για την εποχή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση προκάλεσε αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων, η Πλαίσιο Computers όχι μονάχα έφτασε αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες της. Έτσι κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, να σταθεροποιήσει τα λειτουργικά αποτελέσματά της παρά τις έντονες διαχειριστικές διακυμάνσεις λόγω των μέτρων που επέβαλε ο Covid-19 αλλά και να βελτιώσει τα κέρδη της. Επενδύοντας σε υποδομές, η Πλαίσιο εστίασε στη μακροχρόνια στρατηγική αντί να προβεί σε κινήσεις πανικού που πάντα αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο, «Το 2020 ήταν η χρονιά που ο κλάδος της λιανικής πέρασε πρωτόγνωρες αλλαγές. Σημασία έχουν οι επενδύσεις σε σοβαρές logistics & ecommerce υποδομές, η αξιοπιστία στις παραδόσεις και σε κάθε υπόσχεση προς τον πελάτη, η ευελιξία και η ταχύτητα αντίδρασης που έχει η εταιρική ομάδα». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «η Πλαίσιο Computers είναι ακριβώς αυτό: μια εταιρεία που ανέκαθεν επένδυε σε σοβαρές τεχνολογικές και logistics υποδομές, που έχει εμμονή με την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία προς τον πελάτη. Αυτός είναι κι ο λόγος των καλών αποτελεσμάτων: Αύξηση πωλήσεων, με αιχμή του δόρατος την αυξημένη ζήτηση για τεχνολογία λόγω τηλε-εργασίας και τηλε-εκπαίδευσης, αξιοσημείωτη αύξηση νέων πελατών και σημαντική αύξηση πωλήσεων οικιακών συσκευών». Με τον άνθρωπο στο επίκεντρό της η Πλαίσιο Computers συνέχισε απρόσκοπτα την πορεία προς τους στόχους της δείχνοντας τον δρόμο της τεχνολογίας σε όλους.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Ιουλίου 2021

Τελευταία τροποποίηση στις 20:43 - 17 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.