ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΦΑΓΕ: Εκτόξευση πωλήσεων σε Βρετανία και Ιταλία

12:23 - 12 Νοε 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΦΑΓΕ: Εκτόξευση πωλήσεων σε Βρετανία και Ιταλία
Το τρίτο τρίμηνο του 2020, με βάση την οικονομική έκθεση για το τρίτο τρίμηνο, η ΦΑΓΕ κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων της 6% σε αξία με αποτέλεσμα αυτές να ανέλθουν στα 133,4 εκατ. δολ. και 5,6% σε όγκο.

Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Ιταλία κατά 1%, 18,4%, 4,2% και 20,4%, αντίστοιχα. Ενώ οι πωλήσεις σε όγκο αυξήθηκαν σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία κατά 5,6%, 11,3% και 10,2%, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν 3%.

Σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις σε αξία ενισχύθηκαν 2,6% στα 394,4 εκατ. δολ. και σε όγκο  6,4%. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία κατά 0,8%, 10% και 8,5%, αντίστοιχα, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν 0,7%. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία αυξήθηκαν 7,4%, 10,8% και 7,9% αντίστοιχα, ενώ μειώθηκαν 1,8% στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ μετά την οριστική αναβολή των σχεδίων για επένδυση σε εργοστάσιο παραγωγής στο Λουξεμβούργο στην περιοχή Bettembourg και Dudelange η ΦΑΓΕ αναζητεί νέο σημείο ώστε να χωροθετήσει μονάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει  με βάση στην οικονομική έκθεση για το τρίτο τρίμηνο, η ΦΑΓΕ δηλώνει ότι αναζητά μια εναλλακτική τοποθεσία στην περιοχή.

Στην έκθεση η εταιρία επαναλαμβάνει ότι έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τα προηγούμενα σχέδιά της για την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με τις τοπικές αρχές για επαναγορά της γης που είχε πουληθεί στην εταιρεία για την εγκατάσταση στην αρχική τιμή αγοράς των 27.643.800 ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η ΦΑΓΕ από το 2012 έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο όπως έκαναν κι άλλες εταιρίες για να αντιμετωπίσουν θέματα ανταγωνισμού και δανεισμού. Επίσης με τη δημιουργία μονάδας επιχειρεί να βρεθεί πιο κοντά στις μεγάλες αγορές της Μ. Βρετανίας και της Κεντρικής Ευρώπης μειώνοντας κόστη μεταφοράς.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.