ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισε το deal MIG-CVC για τη Vivartia Κύριο

22:47 - 30 Νοε 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Έκλεισε το deal MIG-CVC για τη Vivartia
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του fund CVC Capital Partners και της Marfin Investment Group (MIG) για την πώληση της ελληνικής εταιρείας τροφίμων, Vivartia.

Ειδικότερα, το ΔΣ της MIG συνεδρίασε σήμερα (τελευταία ημέρα της περιόδου των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων) και έδωσε το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη ήδη η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners.

Το τίμημα ανήλθε στα 175 εκατ. ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα επίπεδα των 600 εκατ. ευρώ, καθώς συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια ύψους 425 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως προβλέπει το deal, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC. Ωστόσο, η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Επίσης, επιτεύχθηκε και παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της MIG.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σε συνολική αξία επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας από ξένο επενδυτή, μέσα στο τρέχον έτος. Άλλωστε, όσο για τη Vivartia, πρόκειται πρακτικά για τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το CVC ελέγχει ήδη τον όμιλο Υγεία και το Metropolitan στο χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 01 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.