ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την είσοδο Ινδού επενδυτή οι «Κουλουράδες» αναπτύσσονται διεθνώς

11:03 - 06 Ιουλ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Με την είσοδο Ινδού επενδυτή οι «Κουλουράδες» αναπτύσσονται διεθνώς
Ενισχύει περαιτέρω σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του στην Ελλάδα ο όμιλος SwitzGroup του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala. Έτσι μετά τις επενδύσεις με συμμετοχές στον κλάδο τροφίμων σε εταιρίες όπως Κρητών Άρτος, Olympic Food και CSM Hellas, ο όμιλος SwitzGroup, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μπει και στην εταιρία «Κουλουράδες» που καταγράφει δυναμική ανάπτυξη στο δίκτυό της τους.

Όπως αναφέρεται το τελευταίο διάστημα έτρεξαν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση  της μητρικής της αλυσίδας, την Koulourades Holdings και  το Δημήτρη Γρίβα, επικεφαλής του ομίλου εστίασης  Grivas Group, στον οποίο ανήκει η αλυσίδα.

Με βάση πληροφορίες περίπου το 70% περνάει στον Όμιλο SwitzGroup του Ινδού επενδυτή ενώ το υπόλοιπο το  διατηρεί  το παλιό σχήμα όπου ο Δημήτρης Γρίβας, εκ των ιδρυτών της εταιρίας, είναι ο επικεφαλής.  Μάλιστα δημιουργήθηκε ήδη σχετική εταιρεία Koulourades Holding S.A.,  στις 18 Μαρτίου με αρχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, κι έχει πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, η οποία έχει καλυφθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες προβλέπεται μέσα από την αύξηση να ενισχυθεί η  ανάπτυξη της εταιρίας με πανελλαδικό δίκτυο αλλά και επέκταση εκτός συνόρων με πρώτους στόχιυς την είσοδο σε Αυστραλία, Ισπανία και Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα αριθμεί πάνω από 140 καταστήματα με την πλειοψηφία να βρίσκεται στην περιοχή της Αττικής, απ’ όπου και ξεκίνησε η ανάπτυξη του δικτύου με βασικό προϊόν το κουλούρι Θεσσαλονίκης ενώ ηο όμιλος Switz Group πραγματοποιεί πωλήσεις πάνω από 250 εκατ. δολ. στην αρτοβιομηχανία, όπου δραστηριοποιείται, με παρουσία σε 9 χώρες.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.