ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς η ΧΗΤΟΣ πρωτοπόρησε στον τομέα βιώσιμης ανάπτυξης το 2021 Κύριο

09:00 - 18 Ιαν 2022 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Πώς η ΧΗΤΟΣ πρωτοπόρησε στον τομέα βιώσιμης ανάπτυξης το 2021
Ανάπτυξη. Μια λέξη χωρίς σταθερή έννοια που, στον κόσμο του επιχειρείν, έχει αποκτήσει ανεκτίμητη αξία. Στη σημερινή εποχή όταν λέμε ανάπτυξη οφείλουμε να μιλάμε για «βιώσιμη ανάπτυξη». Και η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η πρωτοπόρος ελληνική βιομηχανία με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, φαίνεται να το γνωρίζει καλά αυτό.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Δεκεμβρίου 2021

Την κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ήρθε πρόσφατα να επισφραγίσει η συνεργασία της με τη DANONE WATERS, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο. Έτσι από 1η Ιανουαρίου 2022 η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και marketing των κορυφαίων προϊόντων Evian και Ferrarelle. Συγκεκριμένα, η προσθήκη των δύο αυτών brands στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ενισχύει ιδιαίτερα τη θέση της, τόσο στην εγχώρια premium αγορά HORECA όσο και στο δίκτυο λιανικής πώλησης.

Η νέα αυτή συνεργασία ήρθε να ολοκληρώσει το πέρασμα στη νέα εποχή της εταιρείας που είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα με την εξαγορά της εταιρείας εμφιάλωσης νερού, ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ, που εμφιαλώνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ”ΖΗΡΕΙΑ”. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ενίσχυσε τη θέση της εκτός της περιοχής της Ηπείρου και πλέον έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα με διατήρηση των ήδη υψηλών ποιοτικών standards και τη δημιουργία νέων προοπτικών. Η τοποθεσία της μονάδας εμφιάλωσης στη Ζήρεια είναι κομβική και από πλευράς logistics, καθώς η εταιρεία θα βρίσκεται δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων γραμμών παραγωγής και τη δημιουργία νέων σημείων logistics πανελλαδικά. Αποτέλεσμα των τελευταίων κινήσεων της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι και η επερχόμενη διεύρυνση της επιχειρηματικής και εξαγωγικής της δραστηριότητας που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 8% του όγκου πωλήσεων με αξιοσημείωτες πωλήσεις σε 32 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και στόχος είναι να τονωθούν ακόμα περισσότερο και να αυξηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, επειδή βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς βιώσιμα προϊόντα δεν νοείται, το πιο σημαντικό σημείο του πράσινου μετασχηματισμού που ακολουθεί η εταιρεία είναι τα υψηλής ποιότητας προϊόντα εμφιαλωμένου φυσικού νερού ΖΑΓΟΡΙ σε βιώσιμες συσκευασίες GO GREEN.

Η εταιρεία, έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET).

Η πρωτοβουλία της να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, τονίζει την ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον. Τρεις κωδικοί καθώς και ολόκληρη η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling ακολουθούν ήδη την πολιτική GO GREEN ενώ, σταδιακά, όλοι οι κωδικοί της εταιρείας θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

Η «πράσινη» εποχή της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ δεν αφορά μονάχα τις νέες επενδύσεις και τα προϊόντα της αλλά και ολόκληρο τον τρόπο λειτουργίας της. Έτσι συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει τη δέσμευσή της βάζοντας σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, από το 2003, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα Ανακύκλωσης ενώ από το 2010, αποτελεί μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος “Ανταποδοτική Ανακύκλωση”. Επιπλέον, είναι η 1η ελληνική εταιρεία που έχει συνάψει σύμβαση με την Deutsche Pfandsystem GmbH για την ανακύκλωση των συσκευασιών της στη Γερμανία. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά της επιτεύγματα ωστόσο είναι πως το 2020 και 2021 συνεργάστηκε με την Protergia ώστε η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις της να προέρχεται από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Φροντίζοντας και για την πιο βιώσιμη διανομή των προϊόντων της, το 50% του ιδιόκτητου στόλου της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ χρησιμοποιεί υβριδικά καύσιμα, μειώνοντας το συνολικό ανθρακικό αποτύπωμα του κατά περίπου 12%.

Από την αρχή της ιστορίας της μέχρι σήμερα η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς αφουγκραζόμενη πάντα τις ανάγκες των καταναλωτών και θέτοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έχει έδρα και σημείο αναφοράς τα Ιωάννινα και διαθέτει δύο εμφιαλωτήρια και μια τρίτη βιομηχανική μονάδα στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων για τη δημιουργία συσκευασιών. Επιπλέον, διαθέτει ένα πρατήριο στην πόλη των Ιωαννίνων που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιφέρεια και τρία κέντρα logistics.

Διαχρονικά, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ προσφέρει προϊόντα ιδιαίτερα αγαπημένα στο καταναλωτικό κοινό της χώρας μας. Μάλιστα, το βασικό προϊόν της, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών με ποσοστό της τάξεως του 21,8% στην αγορά μεταλλικού και επιτραπέζιου νερού (IRI, Οκτώβριος 2021). Παράλληλα, η εταιρεία εμπλουτίζει συχνά το χαρτοφυλάκιό της με προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών όπως την ήδη αγαπημένη σειρά Ανθρακούχου Φυσικού μεταλλικού νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling με νέα μοναδικά φυσικά αρώματα αναζωογόνησης.

Και όλα αυτά, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ από την πρώτη ύλη έως και τη στρατηγική της ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης μέσα στην κοινωνία αποτελεί ένα ελληνικό green case study που παραδίδει συνεχώς μαθήματα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Μετατρέποντας τις προκλήσεις των καιρών σε ευκαιρίες η εταιρεία γίνεται συνώνυμο της καινοτομίας, της εξέλιξης και της βιωσιμότητας προσφέροντας στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας προϊόντα και δημιουργώντας ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον για όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 18 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.