ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εξαγορές σχεδιάζονται στον κλάδο τροφίμων το 1ο εξάμηνο Κύριο

10:30 - 08 Φεβ 2022 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ποιες εξαγορές σχεδιάζονται στον κλάδο τροφίμων το 1ο εξάμηνο
Νέες εξαγορές κυοφορούνται στον κλάδο τροφίμων με εγχώρια και κυρίως ξένα funds να έχουν βολιδοσκοπήσει τους στόχους τους και να αναμένονται οι οικονομικές προσφορές τις επόμενες εβδομάδας. Το αμερικανικό fund CVC Capital Partners ενδιαφέρεται για γνωστή εταιρία στο κλάδο κονσερβοποιίας και για εταιρία ζυμαρικών. Υπενθυμίζουμε ότι το CVC Capital έχει εξαγοράσει έναντι 630 εκατ. ευρώ την Vivartia, έχει αποκτήσει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Ο επιχειρηματίας  Δημήτρης Δασκαλόπουλος μέσω της Deca Investments, σχεδιάζει νέα εξαγορά στο κλάδο τροφίμων ενώ έχει ήδη αποκτήσει τη Mινέρβα Eλαιουργική, την Pummaro από την Unilever και στη συνέχεια της Mediterranean Foods του επιχειρηματία Aπόστολου Σαλάκου (γνωστή για τα σήματα Brava και Delicia).

Ο Iνδός Taizoon Khorakiwala μέσω της Switz Group, αναζητεί  νέες εξαγορές εταιριών για να τις προσθέσει στην Olympic Foods, την CSM Hellas Bakery Solution, την Kρητών Άρτος, τους «Kουλουράδες» και την εταιρία οικιακής ζαχαροπλαστικής Σαμούρη.

Ο Αλέξανδρος Κίκιζας της ομώνυμης βιομηχανίας ζυμαρικών προγραμματίζει νέα εξαγορά στο κλάδο τροφίμων μετά την απόκτηση της  ελαιουργικής εταιρίας Terra Creta από τον όμιλο IOGR του Γιάννη Γρύλου. H αγορά περιμένει επίσης, τις επόμενες κινήσεις του Δημήτρη Bιντζηλαίου με την Impala Invest. O επιχειρηματίας ψάχνει για νέες εξαγορές εταιριών οι οποίες θα μπουν υπό την Creta Farms, ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μεγάλο και διευρυμένο όμιλο τροφίμων.

Τέλος το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR, με τους T. Σολωμό και Π. Παπαγεωργίου «ψάχνει» για νέες ευκαιρίες στα τρόφιμα, μετά την πρόσφατη απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρία Select Fish AE, που δραστηριοποιείται στο χώρο επεξεργασίας και συσκευασίας ψαριών και ενώ είχε προηγηθεί η απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στη Mέγας Eλληνικός Παραδοσιακός Γύρος A.E. αλλά και η συνεπένδυση με το EOS Capital Partners, στην Eurocatering (φρεσκούλης).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 08 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.