ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναψυκτικά Κλιάφα: «Συνταγή Όλυμπος» για εξωστρέφεια και προϊόντα υψηλής υπεραξίας

08:53 - 11 Απρ 2022 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αναψυκτικά Κλιάφα: «Συνταγή Όλυμπος» για εξωστρέφεια και προϊόντα υψηλής υπεραξίας
Σε μια δύσκολη συγκυρία με τα κόστη παραγωγής στα ύψη αλλά και τον ανταγωνισμό έντονο, τόσο από εγχώριες μπράντες όσο κι από πολυεθνικούς κολοσσούς η εταιρία Κλιάφας μπαίνει σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης με την ολοκλήρωση επένδυσης 18 εκατ. ευρώ και την έναρξη του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου για συσκευασίες PET.

Πλέον βέβαια η οικογενειακή εταιρεία Κλιάφας έχει ενταχθεί από το 2020 σε μια άλλη οικογενειακή επιχείρηση αυτή της “Ελληνικά Γαλακτοκομεία” των αδελφών Σαράντη και πλέον μετά τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης νέας μονάδας  το Σάββατο 9/4 στα Τρίκαλα βάζει πλώρη για πανελλαδική και όχι μόνο επέκταση.

Με βάση τα όσα ανέφερε στο περιθώριο των εγκαινίων η διοίκηση της Κλιάφας, στόχος είναι σε τρία χρόνια να έχει διψήφια μερίδια αγοράς στη “ζεστή αγορά” αλλά και η ανάπτυξη των εξαγωγών. Όχημα για τις κινήσεις αυτές είναι η εμπειρία της “Ελληνικά Γαλακτοκομεία” αλλά και το δίκτυο που ήδη έχει εντός κι εκτός αλλά και τα 1500 ψυγεία που προωθεί για τη στήριξη του δικτύου της, κύρια στον κλάδο HORECA. Συνταγή, δε, που θα ακολουθηθεί, όπως αναφέρθηκε, είναι η ίδια με το γάλα “Όλυμπος”. Δηλαδή επένδυση στην ποιότητα και τοποθέτηση των κωδικών αναψυκτικών και χυμών στη χορεία των υψηλής στάθμης - premium - προϊόντων.

Ηδη, πάντως,  τα προϊόντα της Κλιάφα υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα των μεγαλύτερων retailer της χώρας, ενώ ανοίγεται σταδιακά και στις διεθνείς αγορές, έχοντας ήδη παρουσία σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία. Στόχος είναι η σταδιακή είσοδος στις αγορές ΗΠΑ, Αυστραλίας και Κίνας, αφού καταγράφεται ενδιαφέρον για συνεργασία από μεγάλους εμπορικούς εισαγωγικούς οίκους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος γαλακτοκομικός όμιλος στην Ελλάδα που έχει το γνωστό brand Όλυμπος, εξαγόρασε την εταιρεία Κλιάφας το 2020 έναντι 1,3 εκατ. ευρώ και έκτοτε ξεκίνησε η κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης μονάδας εμφιάλωσης στα Τρίκαλα, που αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες στη ΝΑ Ευρώπη. 

Πλέον, η νέα μονάδα έχει δυνατότητα παρασκευής 23.000 φιαλών την ώρα, έχει ειδική γραμμή δημιουργίας pet, τμήμα γυάλινων συσκευασιών και με 14 κωδικούς πλέον η Κλιάφας αλλάζει επίπεδο, «πατώντας» στο δίκτυο της Όλυμπος και πλέον τα αναψυκτικά θα ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αλλά σταδιακά και στο εξωτερικό. 

Όπως τόνισαν τα στελέχη της εταιρείας στους δημοσιογράφους, ο στόχος είναι σε βάθος τριετίας τα αναψυκτικά Κλιάφα να διεκδικήσουν διψήφιο μερίδιο αγοράς, ενώ δυναμικά θα διεκδικήσουν μερίδια και στον κλάδο HORECA. Η Κλιάφας που σε τέσσερα χρόνια συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το μακρινό 1926 από τον Θεόδωρο Κλιάφα, έχει εξαιρετική φήμη σε όλη την περιοχή των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, συνδυάζοντας οικογενειακή παράδοση με τεχνολογική καινοτομία, ενώ πλέον θα ανοιχτεί ευρύτερα σε όλη τη χώρα. Βυσσινάδα, λεμονάδα, πορτοκαλάδα, διάφοροι χυμοί, αλλά και η Bibi Cola που αποτελεί το πιο καινούριο προϊόν συμπληρώνουν το παλμαρέ της εταιρείας. 

Το νέο εργοστάσιο απασχολεί περίπου 60 άμεσα εργαζόμενους χώρια οι έμμεσες ωφέλειες σ’ όλη την αλυσίδα παραγωγής και μεταφοράς και αποτελεί ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Συνολικά πλέον ο όμιλος Σαράντη απασχολεί – σε Ελλάδα και εξωτερικό – 1.590 εργαζόμενους. 

Κλιάφα καφάσι

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Τρικάλων και Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τοπικών βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, μέσων ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου. 

«Στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, διατηρώντας πάντα την αυθεντικότητα και την ποιότητα που αντιπροσωπεύει εδώ και 100 χρόνια το όνομα ΚΛΙΑΦΑ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στέλιος Μ. Σαράντης, στέλεχος διοίκησης και γιος του ενός εκ των ιδρυτών της Τυράς κ. Μιχάλη Σαράντη.  

Από την πλευρά του, ο κ. Στέλιος Δ. Σαράντης τόνισε ότι «σήμερα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ και πραγματικά έχουμε θέσει την πήχη πολύ ψηλά. Απόδειξη αποτελεί η επένδυση που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, η οποία έχει τη δυναμικότητα να στηρίξει δραστηριότητα πολλαπλάσια της σημερινής. Με λίγα λόγια, είμαστε μόνο στην αρχή». 

«Μια μικρή επανάσταση» χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης τη νέα εποχή που ανοίγεται για την εταιρεία Κλιάφας, συμπληρώνοντας ότι «η παρουσία του ομίλου Σαράντη στην εταιρεία Κλιάφα δίνει νέα πνοή σε μια παραδοσιακή, οικογενειακή ελληνική επιχείρηση». 

Ιδιαίτερη έμφαση στη διαδρομή της Οικογένειας Σαράντη τα τελευταία 20 χρόνια έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση. Όπως είπε, «έπειτα από δύο δύσκολες δεκαετίες, ο όμιλος Σαράντη έχει καταφέρει σήμερα να είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, ένας ανερχόμενος ευρωπαϊκός πρωταγωνιστής, με εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, με συνεχείς επενδύσεις και επέκταση της γκάμας των προϊόντων του».

Εγκαταστάσεις και πιστοποιήσεις 

Η εταιρεία Κλιάφα στις νέες εγκαταστάσεις της μπορεί να εμφιαλώσει όλη την γκάμα κλασσικών και σύγχρονων αναψυκτικών, προϊόντα cola, ενεργειακά ποτά, εμφιαλωμένο νερό, τσάι και χυμούς.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η ασηπτική τεχνολογία εμφιάλωσης που διαθέτει η νέα γραμμή του εργοστασίου, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας, καθιστά την Κλιάφα την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Η γκάμα των προϊόντων που παράγει η Κλιάφα περιλαμβάνει όλες της κλασσικές γεύσεις αναψυκτικών: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα και σόδα με ανθρακικό, πορτοκαλάδα και λεμονάδα χωρίς ανθρακικό, πορτοκάλι, λεμόνι και βύσσινο χωρίς ζάχαρη, καθώς και την BiBi cola σε κλασσική και zero.

Η εγκατάσταση και τα προϊόντα της εταιρείας πληρούν τα πιο σύγχρονα standard ποιότητας και έχουν λάβει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, HACCP, ISO 22000:2018, BRC και IFS. 

Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 09:00 - 11 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.