• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Mirum-Hellas: Ανοίγει «μπουτίκ» ξενοδοχείο και περιμένει έγκριση για το Elounda

08:37 - 12 Οκτ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Βήμα-βήμα προχωρά η μεγάλη επένδυση ύψους 408 εκατ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα από τους Ρώσους επενδυτές της Mirum Hellas. Ήδη από τον Ιούλιο κατατέθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα πρέπει να εξεταστεί από τη διοίκηση άμεσα καθώς η όλη επένδυση έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις.

Στη συνέχεια αναμένεται οι επενδυτές να καταθέσουν την αίτηση χωροθέτησης της μαρίνας ενώ θα πρέπει να γίνει και η πολεοδομική μελέτη για να ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής αδείας. Στόχος είναι την έναρξη του 2020 να μπουν οι μπουλντόζες στην έκταση για την έναρξη των πρώτων εργασιών οδοποιίας, καθώς θα γίνει ιδιωτική πολεοδόμηση, αλλά και την έναρξη κατασκευής του πρώτου κτίσματος που είναι το ξενοδοχείο δυναμικότητας 200 κλινών.

Το project "Elounda Hills" έχει, ενταχθεί από τον προηγούμενο Αύγουστο στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων. Από τα 408 εκατ. της επένδυσης, τα 50 εκατ. περίπου αφορούν την αγορά γης (ο Ρώσος επιχειρηματίας ξεκίνησε να αγοράζει την έκταση στην περιοχή της Ελούντας το 2007), ενώ τα υπόλοιπα αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών. Το έργο χρηματοδοτείται και με ίδια κεφάλαια των μετόχων της κοινοπραξίας Mirum Hellas, και με τραπεζικό δανεισμό.

Η επένδυση προβλέπει εκτός από τη δημιουργία ξενοδοχείων και υποστηρικτικών υποδομών και την ανέγερση αυτόνομων πολυτελών βιλών προς πώληση τόσο σε Ρώσους αλλά και σε άλλες αγορές με όχημα και το πρόγραμμα golden visa. Πιο συγκεκριμένα, στο επενδυτικό project εντάσσεται η κατασκευή περισσότερων από 340 παραθεριστικών κατοικιών, η δημιουργία τριών πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων και η κατασκευή μαρίνας 200 σκαφών και η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων. Ακόμα, θα λειτουργήσουν συνεδριακό κέντρο, χώροι εστίασης και αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις και σπα. Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ).

Το πρώτο τμήμα, με την επωνυμία "Τσιφλίκι", θα λειτουργήσει ως παραθεριστικό χωριό, με 15 τουριστικές κατοικίες, μέσης επιφάνειας 500 τ.μ. Το κομμάτι "Ελληνικά" θα περιλαμβάνει 65 κατοικίες των 80 τ.μ., 100 κατοικίες των 130 τ.μ., 100 βίλες των 190 τ.μ., 50 βίλες των 250 τ.μ., 28 βίλες των 400 τ.μ., δύο ξενοδοχεία συνολικού εμβαδού 24.000 τ.μ., εστιατόρια, γραφεία, καταστήματα, ελικοδρόμιο, μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα, ανοιχτές και κλειστές πισίνες, spa και γυμναστήρια) κ.ά. Ήδη έχουν πωληθεί τα 6 από τα 17 σπίτια ενώ έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τη Four Seasons για ενδεχόμενη συνεργασία στο ξενοδοχειακό κομμάτι. Για την ενότητα "Κούνδουρος" στόχος είναι να ανακατασκευαστεί η βίλα Κούνδουρου με υψηλά στάνταρντ πολυτέλειας.

Στο τέταρτο τμήμα, "Ακρωτήρι", ξεκινούν άμεσα εργασίες ανακαίνισης ώστε το Μάιο να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα πολυτελές κατάλυμα που θα πάρει τη θέση του μικρού ξενοδοχείου που υπάρχει εκεί.. Στο "Μικρό Βαθύ" προβλέπεται η λειτουργία εστιατορίων, ενώ, τέλος, στο τμήμα "Βαθύ" σχεδιάζεται η κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών μέσης δομούμενης επιφάνειας 300 τ.μ. εκάστη και μια ξενοδοχειακή μονάδα επιφάνειας 10.500 τ.μ.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 12 Οκτ 2018
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman