ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός

20:19 - 28 Δεκ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός
Η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός για μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα όπως οι Pfizer, Microsoft, Cisco, Blackstone, Volkswagen και Next.E.Go, ενώ αποτελεί μία επενδυτική ευκαιρία για μεγάλους παίκτες, ανέφερε ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ξένες επενδύσεις, καθώς η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχίζονται στην Ελλάδα.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στο project ηλεκτροκίνησης της Volkswagen στην Αστυπάλαια, εξηγώντας ότι αυτό στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

Πρώτον, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού θα καλύπτονται από ένα υβριδικό μοντέλο που θα χρησιμοποιεί τον ήλιο, τον αέρα και μπαταρίες. Δεύτερον, στην ηλεκτροκίνηση, αφού όλα τα οχήματα θα είναι ηλεκτροκίνητα. Τρίτον, στις μετακινήσεις on demand, όπου ο καθένας θα μπορεί να καλέσει ένα ηλεκτρικό βανάκι για να τον μεταφέρει όπου θέλει να πάει, 24 ώρες το 24ωρο. Και τέταρτον, στην αυτόνομη μετακίνηση. «Η Αστυπάλαια φέρνει σήμερα μία εικόνα του μέλλοντος», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Η ηλεκτρική ενέργεια και η ηλεκτροκίνηση, καθώς και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει πολύ τη στροφή στις ΑΠΕ και το green deal. Και την ίδια στιγμή, η πανδημία οδήγησε σε επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα, πρόσθεσε.

Η Αθήνα ανυπομονεί για τη στιγμή που ο κόσμος θα ταξιδεύει και πάλι και ο τουρισμός θα ανακάμψει, όμως εν τω μεταξύ εστιάζει σε άλλους τομείς, όπως οι υποδομές, η ενέργεια και οι ΑΠΕ. «Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακό κέντρο της περιοχής», σημείωσε ο κ. Φραγκογιάννης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.