ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογραφές για το Ελληνικό- Τα έργα που ξεκινούν άμεσα Κύριο

10:33 - 25 Ιουν 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Υπογραφές για το Ελληνικό- Τα έργα που ξεκινούν άμεσα
Υπογράφεται σήμερα (25/6) η σύμβαση μεταβίβασης της έκτασης του Ελληνικού και καταβάλλεται η πρώτη δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Ταυτόχρονα θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και η εγγυητική επιστολή ύψους 347 εκατ. ευρώ.

Μετά από διαβουλεύσεις και νομικές προσφυγές που κράτησαν 7 χρόνια, η Lamda Development είναι έτοιμη ν’ ανακοινώσει τις πρώτες συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την επένδυση των 8 δισ. ευρώ, σε έκταση περίπου 6 χιλιάδων στρεμμάτων, που – σύμφωνα με τον επενδυτή – θα ενισχύσει κατά 2,4% το ΑΕΠ της χώρας και θα δημιουργήσει πάνω από 75.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί τα έργα που ξεκινούν είναι:

– Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου

– Αθλητικές εγκαταστάσεις

– Το παράκτιο μέτωπο

– Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

– Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

– Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,

– Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη

– Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)

– Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.