ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LVMH: Αλλαγή ηγεσίας στην Tiffany μετά την εξαγορά

18:59 - 07 Ιαν 2021 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
LVMH: Αλλαγή ηγεσίας στην Tiffany μετά την εξαγορά
Ο γαλλικός κολοσσός πολυτελών ειδών LVMH προχώρησε την Πέμπτη(7/1), στην αλλαγή της διοικητικής ομάδας καθώς και στην αναδιοργάνωση της ομάδας σχεδιασμού της Tiffany. Οι αλλαγές, έγιναν μετά από την εξαγορά του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας ήρθε, μετά την επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος εξαγοράς αλλά και την νομική προσφυγή της Tiffany κατά της LVMH, η οποία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού επιχείρησε να υπαναχωρήσει από τη δέσμευσή της να αποκτήσει τον αμερικανικό οίκο. Τελικά, συμφώνησε να ολοκληρώσει το deal, με τίμημα κατά 425 εκατ. δολάρια χαμηλότερο από το αρχικό ποσό εξαφοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του LVMH, διευθύνων σύμβουλος της Tiffany αναλαμβάνει ο Anthony Ledru, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Louis Vuitton, στη θέση του Alessandro Bogliolo, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Alexandre Arnault, ένας από τους γιούς του επικεφαλής της LVMH, Bernard Arnault, ο οποίος προηγουμένως είχε την ευθύνη της εταιρείας πολυτελών αποσκευών Rimowa, θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για τα τμήματα προϊόντων και επικοινωνίας της Tiffany, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Louis Vuitton, Michel Burke, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στον αμερικανικό οίκο κοσμημάτων.

Σύμφωνα με αναλυτές,  μόλις η εταιρεία Tiffany ενσωματωθεί πλήρως στην LVMH, ο όμιλος θα μπορέσει να επεκτείνει τις σειρές τη γκάμα των προϊόντων του οίκου κοσμημάτων στοχεύοντας πελάτες νεότερης ηλικίας, αλλά και να επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά της Ασίας. Σε αυτές τις μερίδες αγορών έχουν εισχωρήσει και εδραιωθεί ανταγωνιστές του.

Πέραν της ηγετικής ομάδας της Tiffany, η LVMH σκοπεύει να αναδιαρθρώσει όλους τους τομείς δραστηριότητας του ιστορικού αμερικανικού οίκου κοσμημάτων, από το δίκτυο καταστημάτων έως το τμήμα διαδικτυακών πωλήσεων καθώς έχει στόχο να επανατοποθετήσει τη φίρμα στην αγορά, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

"Είμαστε αισιόδοξοι για τη δυνατότητα της Tiffany να επιταχύνει την ανάπτυξή της", ανέφερε σε δήλωσή του ο Bernard Arnault, επικεφαλής της LVMH.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.