ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Telekom: Fake news ότι πουλάμε ποσοστό του ΟΤΕ

11:35 - 05 Μαρ 2023 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Deutsche Telekom: Fake news ότι πουλάμε ποσοστό του ΟΤΕ
Τη σημασία της Ελλάδας για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Deutsche Telekom AG, που έχει ανακοινώσει επενδύσεις της τάξεως των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία, υπογράμμισε η Ντομινίκ Λερουά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom AG, υπεύθυνη για την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, η επικεφαλής για την Ευρώπη του γερμανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών που κατέχει περίπου 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Deutsche Telekom πουλάει το ποσοστό της στον ΟΤΕ.

«Δεν γνωρίζω από πού προήλθε αυτή η φημολογία. Είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για fake news, οι οποιεσδήποτε τέτοιες αναφορές είναι εντελώς ψευδείς», είπε μεταξύ άλλων η Ντομινίκ Λερουά.

Η DT δεν πρόκειται να πωλήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ούτε σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό της. Αλώστε αυτό ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που υλοποιεί ο ΟΤΕ, είπε η επικεφαλής Ευρώπης.

 Η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά

Για την παρουσία στην χώρα μας, μέσω του ΟΤΕ, η Ντομινίκ Λερουά ανέφερε ότι Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά.

«Ήταν καθήκον μου να διασφαλίσω ότι θα τοποθετήσουμε ακόμη περισσότερα κεφάλαια, και το κάναμε, δρομολογώντας επενδύσεις 3 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη υποδομή οπτικής ίνας, να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των δικτύων κινητής πέμπτης γενιάς και να συμβάλουμε στη ψηφιοποίηση της χώρας, του δημοσίου τομέα και των επιχειρήσεων, που αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», σημείωσε. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι για την DT μοχλός ανάπτυξης στην Ελλάδα αποτελούν οι νέες τεχνολογίες, οι επενδύσεις σε οπτική ίνα και στο δίκτυο κινητής πέμπτης γενιάς, η διάθεση ακόμη περισσότερων λύσεων για επιχειρήσεις, αλλά και οι νέες αγορές, αναφέροντας ότι το brand name «Cosmote» στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.