ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαριά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και σαρωτικοί έλεγχοι από το Υπ.Οικ.

13:05 - 04 Φεβ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Βαριά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και σαρωτικοί έλεγχοι από το Υπ.Οικ.
Με βαριά πρόστιμα απειλούνται οι πολίτες, που δεν έχουν φροντίσει να ασφαλίσουν τα αυτοκινήτά τους, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αυστηρούς ελέγχους για τη διασταύρωση των σχετικών στοιχείων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, δύο φορές το χρόνο θα πραγματοποιούνται σαρωτικές διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Με τον εντοπισμό τους, το υπουργείο θα στέλνει ραβασάκια με προθεσμία οκτώ ημερών για την ασφάλιση του οχήματος, η οποία όμως θα είναι εφικτή μόνο αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.

 

Πρόστιμα από 250 έως 1.000 ευρώ

Αν αγνοήσει τις προθεσμίες, η ΓΓΠΣ θα στέλνει ηλεκτρονική επιστολή στην Αστυνομία για την κατ' οίκον επίδοση βεβαίωσης προστίμου από 250 έως 1.000 ευρώ και την αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος.

Τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς και η επιβολή παραβόλου 250 ευρώ μπορεί θεωρητικά να αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά 375 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα ανασφάλιστα ΙΧ στους δρόμους της Ελλάδας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1.000.000, ενώ την τελευταί 3τία οι ασαλιστικές εταιρείες έχουν καταγράψει απώλειες 1,1δισεκ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 04 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.